Stiri

Alba Iulia – S-a lansat a II-a ediție a proiectului ”Astăzi elev, mâine masterchef”

La începutul acestei săptămâni, după mai bine de 3 ani de la prima ediție a proiectului ”Astăzi elev, mâine masterchef”, Colegiul Economic „Dionsie Pop Marțian” Alba Iulia a găzduit lansarea celei de-a doua ediții. Proiectul este implementat de echipa “Bucătarii Marțieni”, formată din 5 elevi de clasa a XI-a ai colegiului – Andreea Belei (liderul echipei), Alexandra Popa, Ioana Crișan, Denis Dan și Raul Bârlog, îndrumați de prof. Anca Moghiroiu.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Aloref, Ancău Company și Apa CTTA, ca parteneri Casa de Cultură a Studenților, Giro, Porterom și Deko Team, iar ca susținători Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Impact Design. Proiectul are ca organizație gazdă Asociația Eco Alba Iulia.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai gazdelor, finanțatorilor și partenerilor programului YouthBank. Vorbitorii, printre care viceprimarul Gabriel Pleșa, Daniela Baciu din partea Apa CTTA, Tudor Cojan, Luminița Moldovan și Dorin Sava – din partea Fundației Comunitare, dar și Cristian Dincă, directorul colegiului – au apreciat implicarea adolescenților în acest proiect de orientare în carieră, destinat liceenilor din Alba interesați de domeniul alimentației publice (specializările bucătar și ospătar), proiectul având în același timp și o componentă culturală, pentru că elevii își doresc să reinventeze și promoveze bucătăria tradițională românească.

În cadrul proiectului se va desfășura un concurs culinar cu preparate tradiționale românești, organizat pentru elevii liceelor de specialitate din județul Alba, fiecare având câte o echipă formată din doi elevi. Echipele vor stabili preparatul ce urmează a fi gătit, transmițând organizatorilor rețetele corespunzătoare. După o selecție riguroasă a rețetelor înscrise în concurs, pe criteriul autenticității, vor fi alese 5 echipe finaliste ce vor trebui să pregătească preparatul în baza de practică a Colegiului Economic. După pregătirea preparatelor va urma prezentarea lor, degustarea și premierea celor mai bune echipe, din juriu urmând a face parte cunoscuți chefi din județul nostru. La finalul proiectului va fi realizată o broșură cu preparatele pregătite de finaliștii concursului, ce va fi distribuită în restaurantele din Alba în scopul promovării rețetelor tradiționale ale bucătăriei românești.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 martie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...