Actualitate, Cultura, Stiri

Alba Iulia. Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, 10-14 aprilie 2014

Apollo 2014În perioada 3 ianuarie-5 mai 2014 la Alba Iulia va avea loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, un eveniment organizat de Asociaţia Grupul Skepsis, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba.

Proiectul finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul Programului „Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii 1.2 – Iniţiative naţionale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis.

Proiectul îşi propune să extindă viaţa cultural-artistică şi socială a tineretului albaiulian. Valoarea totală a proiectului este de 9.247 euro, din care 4.950 sunt asiguraţi pe bază de contract pentru Proiect în cadrul Programului Tineret în Acţiune, diferenţa fiind acoperită prin co-finanţare din partea organizaţiei gazdă şi a partenerilor: Primăria Municipiului Alba Iulia (1.546 euro), Fundaţia Comunitară Alba (156 euro) şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (punerea la dispoziţie a locaţiei de desfăşurare a activităţilor proiectului şi de susţinere a spectacolelor în cadrul Festivalului).

Fiind prima ediţie a festivalului şi ţinând cont de constrângerile de buget şi de programul de activităţi asumat, echipa de proiect a hotărât să acorde o pondere mai mare trupelor din România, participarea internaţională fiind reprezentată prin trupa de teatru Teli din Chişinău, Republica Moldova, şi de regizorul invitat, Eugene Stroe Nacht.  Pe lângă aceştia, vor oferi spectacole în program următoarele trupe tinere: Gaudeamus (Cluj-Napoca), Ludic (Iaşi), Theatron (Craiova), Studio 24 (Bucureşti), Truverii (Bucureşti), UATever (Târgu Mureş) şi, fireşte, Grupul Skepsis (Alba Iulia).
Pe parcursul a trei zile de festival, începând de vineri, 11 aprilie 2014, şi sfârşind duminică 13 aprilie 2014, publicul va avea ocazia de a participa gratuit la o serie de spectacole diverse, grupurile invitate venind cu abordări, stiluri şi concepţii artistice diferite. Datorită acestui fapt, echipa de proiect este încrezătoare că fiecare spectacol îşi va găsi publicul său în rândul tinerilor spectatori.

Pentru îmbunătăţirea performanţei artistice a tinerilor actori şi schimbul de experienţă, în cadrul proiectului tinerii actori vor participa la două ateliere teatrale susţinute de către regizorul Eugene Stroe Nacht (Israel), cunoscut pentru implicarea sa în activităţi de formare şi dezvoltare a tinerilor. Aceste ateliere vor urmări extinderea orizontului artistic al tinerilor actori participanţi şi a echipei de proiect, concentrându-se asupra unor dimensiuni fundamentale ale artei actorului.

Echipa de proiect: Andreea Adam – directorul festivalului, Ludmila Cioflică, Bogdan Berar, Răzvan Cociobea, Ovidiu Olea, Elena Smeu Mare, Corina Bejinariu, Lawrence Chismorie, Elmond Edgar Chismorie, Ioana Szell.

Programul Festivalului

Joi, 10 aprilie 2014

21.00 – Primirea invitaţilor

Vineri, 11 aprilie 2014

17.00 – Sala Mare
Deschiderea Festivalului

18:00 – Sala Mare
SKEPSIS – CCS Alba Iulia
Bătrânei sau Tinerei? – creaţie colectivă
Regia: Viorel Cioflică

20.15 – Sala Mare
UATever – U.A. Târgu Mureş
Ora Blu – David Mamet
Regia: Andreea Vulpe

Sâmbătă, 12 mai 2014

11.00 – Sala Mare
Atelier (pentru trupele invitate)
Eugene Nacht

18.00 – Sala Mică
STUDIO 24 – CCS Bucureşti
Exerciţii de Conversaţie – Eugen Ionesco
Regia: Mihai Serghei Todor

19.00 – Sala Mare
THEATRON – CCS Craiova
La Chunga – Mario Vargas Llosa
Regia: Ştefan Florescu

20.15 – Sala Mică
Teatrul LUDIC – CCS Iaşi
Un şoarece bătrân de Teatru – adaptare de Aurel Luca, după “Cântecul Lebedei” de A.P.Cehov
Regia: Aurel Luca

Duminică, 13 mai 2014

11.00 – Sala Mare
Atelier (pentru trupele invitate)
Eugene Nacht

18.00 – Sala Mare
GAUDEAMUS – UTCN Cluj Napoca
Shakespeare, I love you- Sorin Misirianţu (bazat pe texte ale lui William Shakespeare)
Regia: Sorin Misirianţu

19.00 – Sala Mică
TELI – C.A. UNITEM Chişinău
Republica Moldova
Apărarea lui Socrate – Platon
Regia: Mev

20.15 – Sala Mare
TRUVERII – CCS Bucureşti
Muierea versus bărbat – cântece şi farse despre femeie şi bărbat.
Regia: Mihai Serghei Todor
21.00 – Ceremonia de închidere a Festivalului

Luni, 14 mai 2014

Plecarea participanţilor

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...