Actualitate

Alba Iulia prezentă la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin

Alba Iulia a fost reprezentată la Târgul Internațional de Turism din Berlin, cel mai important târg de turism din lume

Aflat la cea de-a 49 ediție, ITB dovedește că în vremuri tulburi, turismul reprezintă una dintre piețele cele mai stabile din punct de vedere economic. Peste 10 000 de expozanți din 186 de țări (un nou an cu creștere pentru ITB din 1999), au garantat ocuparea integrală a 26 de pavilioane expoziționale din cadrul Messe-Berlin, cu mai bine de trei luni înaintea deschiderii târgului. Potrivit lui Christian Goke, director executiv Messe Berlin, anul 2014 a însemnat o platformă de afaceri de peste 6,5 miliarde de euro, iar în acest an sunt aici peste 850 de agentii de turism gata să contracteze destinații turistice, fiecare dintre acestea având un buget estimat între 100 000 și 10 milioane de euro, doar pentru afaceri încheiate la ITB.

Cetatea Alba Carolina a fost selectată de căte Autoritatea Națională pentu Turism să reprezinte România, alături de alte companii și instituții, la ITB. Alba Iulia a participat în cele doua zile destinate exclusiv expozanților, la câteva dintre convențiile turistice susținute de experți și specialiști din domeniu. Printre temele abordate în acest an s-au numărat: aplicații turistice bazate pe platforme web (Travel Technology), produse turistice sustenabile și susținerea turismului de nișă-valorificarea siturilor istorice, prezentată de National Geographic (World Legacy Awards). In intervalul atribuit prospectării pieței turistice de către expozanți, miercuri 4 martie, la standul României, s-a organizat o seară romaneasca. Momentul a insemnat o intalnire directa intre reprezentantii municipalității și agenții interesate să includă Alba Iulia pe lista localităților promovate (menționăm că aceste întâlniri au fost confirmate prin platforma electronică destinată expozanților, înainte de deschiderea oficială a târgului). Până la această dată, două agenții de turism cu activitate de peste 15 ani, care gestionează un filon important de turiști germani ce aleg ca destinație de vacanță România, vor include în traseele lor Alba Iulia. Primul grup de turiști germani va vizita Alba iulia în luna iunie a acestui an. De asemenea, au avut loc întâlniri cu organizații din Europa având ca scop promovarea turismului cultural-istoric.
În weekend, ITB își deschide porțile pentru publicul larg. Sunt asteptați să-i treacă pragul peste 200 000 de vizitatori despre care, spun organizatorii, vacanța este mai importantă decât costul ei.

Informații generale de la ITB:

170 de companii isi prezinta oferta de produse si aplicatii destinate segmentului Travel Technology
in 2013, cifra atinsa de inchirierile spatiilor de vacanta a depasit 39 miliarde de dolari, cu potential de crestere pana in 2018, la 46 miliarde de dolari
Mongolia este tara cu statut de partener oficial
160 000 mp este suprafața pe care o ocupă târgul
au loc 140 de conferinte de presa la care participa peste 5000 de ziaristi
anul 2014 a totalizat un număr de 1,4 miliarde turisti în întreaga lume

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...