Actualitate, Stiri

ALBA IULIA. Pensionarii cu talon şi tinerii sub 16 ani pot pedala gratuit pe bicicletele de la Centrul IVelo

02.Asociaţia Green Revolution şi Raiffeisen Bank împreună cu Primăria Alba Iulia au deschis la Alba Iulia un centru de închirieri biciclete.

Centrul I’Velo propune albaiulieni 70 de biciclete care pot fi închiriate de la punctul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Bicicletele sunt disponibile şapte zile din şapte, în intervalul orar 11.00-20.00, de luni până vineri (ultima închiriere la ora 19.00) şi 10.00-20.00, sâmbătă şi duminică (ultima închiriere la ora 19.00).

Bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie.

Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia, a declarat: „Ne dorim ca prin intermediul acestei inițiative în parteneriat cu Asociația Green Revolution și Banca Raiffeisen să încurajăm albaiulienii să acorde o mai mare atenție utilizării bicicletei mai ales că orașul nostru a făcut în ultimii 3 ani pași importanți în a dispune de infrastructura necesară. Vizitatorii orașului sunt, de asemenea, invitați să se bucure de cea mai mare cetate din România și în curând de zona Mamut – Parcul Dendrologic utilizând bicicletele în scop de agrement. Le mulțumesc partenerilor pentru că au răspuns solicitării Primăriei de a include Alba Iulia în cel mai mare program național de bike sharing. Bicicleta este un mijloc de transport convenabil, verde, sănătos, prietenos cu noi toți și tot ceea ce ne inconjoară. Bicicleta poate fi în același timp baza unor afaceri în domeniul livrării de bunuri sau prestării de servicii ! Vom continua în anii viitori politica de dezvoltare a noi piste de biciclete în oraș care să contecteze cartierele și locuitorii acestora cu principalele zone de interes: zonele de agrement, piețele, supermarket-urile, școlile, instituțiile publice, stadion, bazinul olimpic, căminele studențești, etc. În principalele stații de autobuse din oraș vom amenaja rastele automate cu biciclete care pot fi folosite de cei care utilizează sistemul de transport public și doresc să își continue călătoria spre locul de muncă sau de interes cu bicicleta. Pregătim un proiect de finanțare în acest sens pentru prioritatea de mobilitate urbană a viitorului Program Operațional Regional 2014-2020”.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...