Actualitate, Stirea Zilei

ALBA IULIA: O vârstnică a fost înşelată prin metoda accidentul. A pierdut 14.000 de lei

Poliţiştii din Alba Iulia, fac cercetări pentru identificarea autorului unei înşelăciuni prin metoda accidentul

Încă o vârstnică din Alba Iulia a căzut victimă unei infracţiuni de înşelăciune comisă prin metoda accidentul. Poliţia revine cu recomandări şi atrage atenţia cu privire la acest mod de operare.
La data de 21.04.2015, orele 19.00, Poliția municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 68 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeași zi, a fost înşelată cu suma de 14.000 lei.

Femeie le-a spus poliţiştilor că în data de 21 aprilie, în jurul orelor 17,00, a fost apelată de un bărbat care s-a prezentat ca fiind avocat şi care i-a spus că fiul său a provocat un accident rutier în urma căruia a fost rănit un copil care are nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Bărbatul a determinat-o pe vârstnică să se adreseze unei bănci şi să transfere printr-un serviciu specializat, suma de 14.000 de lei, contravaloarea operaţiei, în ciuda avertismentului primit de la funcţionarii băncii cu privire la faptul că ar putea fi victima unei infracțiuni de înşelăciune.

Poliţiştii din Alba Iulia fac cercetări în vederea identificării autorului faptei, tragerii lui la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune şi recuperării prejudiciului.

Totodată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la acest mod de operare şi revine cu recomandări adresate cetăţenilor, pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni:

• Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;
• Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;
• Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneți despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen;
• Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu înmânaţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră;

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...