Actualitate, Cultura

Alba Iulia Music & Film Festival vine cu prima bibliotecă în aer liber

Campania de promovare a lecturii Cărțile pe față va fi prezentă în cealaltă capitală în 5-6 septembrie, în cadrul Alba Iulia Music & Film Festival pentru a inaugura prima minibibliotecă permanentă în aer liber din oraș chiar în Cetatea Alba Carolina.
O căsuță de lemn ce adăpostește numeroase cărți interesante își va găsi locul printre băncile cetății, oferind un motiv în plus albaiulienilor și vizitatorilor de a petrece timp în minunata cetate. Căsuţa minibibliotecă funcționează pe principiul Little free library – ”dacă duci cartea cu tine acasă lasă alta la schimb” şi va fi ingrijită de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul cetăţenilor.
Odată cu inaugurarea căsuţei, se va desfăşura şi acțiunea ”Împrumută o carte de la bancă”, prin care vizitatorii cetății vor putea răsfoi cărți aflate chiar pe bănci. Se poate vedea aici un video cu prima căsuță de cărți: http://goo.gl/WIuJK5.
Acțiunea va lua start vineri, la Palatul Principilor, în cadrul unui vernisaj pentru mobilier urban.
O parte din echipa Cărțile pe față va fi prezentă pe tot parcursul evenimentului în Cetate și va împărţi, alături de reprezentanţi ai Primăriei Alba Iulia, semne de carte realizate în culorile cetăţii Alba Iulia, cu mesajul ”Dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul!”
Acțiunile campaniei Cărțile pe față din cadrul Alba Music & Film Festival s-au realizat cu sprijinul Primăriei Alba Iulia și sunt primele dintr-o serie de colaborări ce vor urma cu autoritățile municipiului. Editura Adevărul s-a alăturat campaniei prin oferirea de cărți din colecția bibliotecii, acestea vor fi puse la dispoziția cetățenilor și a turiștilor.
”Suntem foarte încântați de colaborarea pe care o vom începe alături de Primăria Alba Iulia. Este frumos să vezi că sunt instituții publice dispuse să investească în cultură și în acțiuni care susțin și promovează cititul. Am văzut că mulți oameni din Alba Iulia au răspuns pozitiv campaniei Cărțile pe față pe internet și abia așteptăm să îi cunoaștem și față în față.” declară Victor Miron, unul dintre iniţiatorii campaniei Cărțile pe față.
Cărțile pe față este o inițiativă pornită la Cluj ce promovează cititul în moduri inedite. Din ianuarie 2014, campania a realizat deja numeroase acțiuni surprinzătoare prin care să încurajeze cititul într-un mod creativ, atât pe facebook, cât și în mediul offline. Dintre ele amintim: Cabinetul stomatologic anti-cariat, biblioteca la service auto sau Gala cititorului. Campania înregistrează azi peste 12.000 de fani pe pagina de facebook și are nenumărați susținători.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...