Actualitate, Diverse, Stiri

ALBA IULIA: Lingura de aur, concurs de bucătărie tradiţională românească la Colegiul Economic „D.P. Marţian”

La Colegiul Economic „D.P. Marţian” din Alba Iulia a fost lansat proiectul „Astăzi elev, mâine masterchef”, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul Youthbank.

Proiectul a fost iniţiat de şase elevi, toţi din clasa a X-a G: Otilia Hancheş, Ana Maria Cucerzan, Andreea Bîrsan, Larisa Ţăran, Andreea Iuonaş, Lucian Bogdan.

Otilia Hancheş, uuna dintre eleve, ne-a declarat: „Rolul proiectului este acela de de a-i promova pe colegii noştri talentaţi din colegiu, de a fi o rampă de lansare pentru cei care doresc să se angajeze în alimentaţia publică. În al doilea rând vrem să promovăm bucătăria românească tradiţională, care s-a pierdut în ultimii ani. Vrem să redescoperim reţetele bunicii. Tinerii de astăzi preferă mâncarea fast-food. Vedem în restaurante că sunt puţine produse gastronomice româneşt: în afară de sarmale şi mămăligă nu prea găseşti mâncare românească, nu găseşti iahnie de fasole sau altele… Am vrea ca elevii noştri să fie angajaţi de şefii de restaurante din Alba, măcar pe perioada vacanţei. Am vrea ca cei care vin în Alba Iulia să nu zică doar „Ce frumoasă e cetatea!”. Am vrea să spună „Ce mâncare bună aveţi! E cea mai bună mâncare, originală!”.

„Acum este un prim-pas de a promova clasa de bucătari, care funcţionează de anul trecut. De anul viitor vom avea şi o clasă de ospătari”, a declarat directorul Dan Anca.

Proiectul „Astăzi elev, mâine masterchef” se va materializa prin concursul Lingura de aur care va avea loc în ziua de 14 mai. În finala concursului vor fi acceptate doar 8 echipe a câte 4 elevi. În ziua de 31 mai va avea loc un atelier culinar şi degustarea produsului alimentar câştigător: vor fi 300 de porţii care vor fi oferite spre degustare. Proiectul „Astăzi elev, mâine masterchef” se va încheia oficial în 3 iunie 2015 printr-o conferinţă.

În cadrul proiectului va fi realizată şi o broşură conţinând cele 8 reţete tradiţionale care vor participa la faza finală a concursului gastronomic „Lingura de Aur”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...