Locale, Stiri

Alba Iulia – Evenimentul ”Oameni talentați ai comunității”, ediția a VII-a

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia organizează marți, 3 decembrie 2019, de la ora 17.00, la sediul centrului din strada Gladiolelor, nr. 3A. cea de-a șaptea ediție a evenimentului ”Oameni talentați ai comunității”.

”Este un eveniment în care dorim să arătăm cât de talentați și de implicați sunt oamenii din comunitatea albaiuliană, indiferent că este vorba despre copii, tineri, adulți sau vârstnici. Este un moment festiv, în care vrem să le mulțumim celor care s-au implicat în viața comunității, fiecare oferind din timpul și talentul său celor din jur, dar și un moment în care dorim să anunțăm noile proiecte în care dorim să ne implicăm, alături de voluntarii și beneficiarii centrului, împreună cu noii parteneri veniți alături de noi”, a declarat Ana Cosma, coordonatorul Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia.

În cadrul evenimentului vor fi vernisate: expoziția colectivă de pictură a doamnelor care frecventează Atelierul de pictură din cadrul centrului, expoziția de ii – terminate sau în lucru – a membrilor Atelierului ”Alba coase ie”, expoziția de pictură a Atelierului de pictură pentru copii, precum și expoziția Clubului de handmade. Cei interesați, vor putea să achiziționeze diverse cadouri direct de la persoanele care le-au creat, în cadrul mini-târgului de sărbători care va avea loc pe perioada evenimentului.

Cei prezenți vor avea ocazia să se bucure de momentele artistice susținute de Casian Petrean – pian și Ionuț Cleja – saxofon, elevi ai Liceului de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia, Corul de Copii ”Flori de mai”, condus de dirijor Cristina Florea și acompaniat de Elena Beșliu, precum și de Daniel Avram, care ne va pregăti sufletește pentru sărbătorile care bat la ușă.

De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi lansat proiectul ”Be yourself”, care a fost înscris și în campania internațională Giving Tuesday. Proiectul va fi derulat de Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația Freemotion România și Asociația Transilvania Business Woman. Acesta are ca scop integrarea socială a persoanelor cu sindrom Down, prin activități recreative sportive și ateliere de creație.

Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu sindrom Down din Alba vor putea participa la ateliere creative gândite pentru nevoile lor de către Asociația Transilvania Business Woman și vor fi implicate în activități sportive alături de reprezentanții Asociației Freemotion România. Atelierele creative se vor desfășura la sediul Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia, din strada Gladiolelor, nr. 3A, unde persoanele cu sindrom Down vor beneficia de sprijinul voluntarilor și beneficiarilor centrului, pe toată durata atelierelor. Partea logistică necesară activităților va fi asigurată de către cele două asociații partenere.

Inițiatorii proiectului au ales aceste două tipuri de activități deoarece specialiștii spun că activitățile sportive și cele de ergoterapie pot ajuta persoanele cu sindrom Down să își atingă potențialul maxim de dezvoltare și să se integreze mult mai bine din punct de vedere social.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 noiembrie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...