Actualitate, Evenimente

Alba Iulia: Coşul abundenţei se revarsă la Târgul Apulum Agraria

Consiliul Judeţean Alba, împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia şi Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Alba, organizează cea de a XXIII- ediție a Târgului Apulum Agraria, o întâlnire cu agricultura judeţului Alba. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 21 septembrie, în zona expoziţională din Piaţa Pascu din Alba Iulia. La ediţia din acest an, standurile producătorilor agricoli individuali şi firmelor vor abunda în fructe şi legume pe alese, nenumărate produse de panificaţie şi patiserie, ouă, ciuperci, brânzeturi, preparate din carne, conserve de carne şi de legume, miere de albine şi produse apicole, sucuri de fructe, vinuri, butaşi de trandafiri, pomi fructiferi.
În acest an Asociația Română pentru Reciclare RoRec va organiza în cadrul Târgului Apulum Agraria un Punct de Colectare DEEE-uri și vă oferă astfel posibilitatea de a va debarasa de toate deșeurile electrice și electronice. La punctul de colectare din cadrul Târgului Apulum Agraria se poate aduce orice aparat electric: fier de călcat, aspirator, monitor, televizor, radio, scule electrice, aparate de bucătărie etc. Aparatele electrice mari (combine, vitrine, lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare, mașini de spălat rufe și vase sau aparate de aer condiționat) vor fi ridicate gratuit de către echipa RoRec direct de la domiciliul cetățenilor. Serviciul local de colectare DEEE de la domiciliu este pus în sprijinul comunitătii și oferit cu titlu GRATUIT atât cetățenilor, cât și instituțiilor și agenților economici.
Asociația Hip-Tep din Aiud și Centrul de Călărie Aladin din Benic vor susţine demonstrații de călărie acrobată (voltijă). Centrul de Călărie Aladin va asigura și plimbări călare copii-adulți în zona expozițională Apulum Agraria.
Vizitatorii vor avea parte şi de… „Mâncarea povestită” – vedeta demonstrațiilor culinare fiind Elena Stănuș din Pian și Mărioara Cândea din Loman.
Grupul Skepsis va încerca să coloreze și să înveselească atmosfera târgoveților prezentând un spectacol de stradă special conceput pentru eveniment, atractiv, bazat pe adaptarea unei farse medievale anonime din secolul XV, în care se ironizează relațiile sociale superficiale dintre oameni, autoritatea în societate, dar și in familie.”
De la târg nu va lipsi Parada Toamnei, un lung alai alcătuit din reprezentanți ai Școlilor de dans Life is Dance și Chirilă, majoretele de la Gimn Star Blaj și Arieșul Ritmic din Câmpeni, Clubul de dans sportiv Dance to Sunrise, Fanfara de copii din Petrești, Fanfara Județului Alba.
În premieră, se va organiza concursul „Plăcinta Toamnei”, care se adresează atât expozanților și mai ales vizitatorilor, doritorii fiind așteptați să prepare o plăcintă pe care să o prezinte la concurs. Concursul stimulează creativitatea, ingeniozitatea și măiestria culinară a bucătarilor care au la dispoziție bogăția de fructe și legume de sezon. Tot în cadrul târgului vor fi premiate bicicletele participante la concursul „Toamna pe 2 roți”, concurs dedicat exclusiv vizitatorilor.

Programul evenimentului:

Vineri, 19 septembrie 2014

10.00 Deschiderea oficială
11.00 Demonstraţie de sculptură legume şi fructe
12.00 Cea mai frumoasă sperietoare de ciori – concurs pentru expozanţi

Sâmbătă, 20 septembrie 2014

9.30 Parada Toamnei – fanfară, majorete, biciclete decorate
10.30 Toamna pe 2 roţi – concurs pentru vizitatori
11.00 Demonstraţie ecvestră – Asociaţia de călărie terapeutică Hip-Tep Aiud
12.00 Premierea expozanţiilor
13.00 Demonstraţie culinară
16.00 Demonstraţie Copoiul Ardelenesc
17.00 Spectacol de teatru Commedia dell Arte – grupul Skepsis

Duminică, 21 septembrie 2014

10.00 Spectacolul Fanfarei de copii din Petreşti
11.00 Plăcinta Toamnei – concurs pentru expozanţi şi vizitatori
11.30 Gimnastică pe cal
Degustare de vinuri – permanent… Asta da! Târgul are loc în Piaţa Pascu, în drum spre Schit (lângă vechea Policlinică)…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...