Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

ALBA IULIA: Căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan a fost înmormântat cu onoruri militare

Marţi, 25 noiembrie 2014, la Alba Iulia a avut loc înmormântarea cu onoruri militare a căpitanului Răzvan-Aurel Moldovan. Prima parte a avut loc la baza statuii lui Mihai Viteazul, lângă Cercul Militar. Tânărul căpitan a fost îngropat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Ceremonia a cuprins o slujbă religioasă Alba Iulia, săvârşită de 5 preoţi. Cu acest prilej primarul Mircea Hava a acordat familiei tânărului militar titlul de cetăţean de onoare post-mortem.

Comandantul Bazei Aeriene 71, comandorul Marian Petruş a prezentat pe scurt cariera eroului militar. Printre participanţii la ceremonial s-au aflat mulţi dintre colegii lui Răzvan-Aurel Moldovan de la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii. Printre oficialităţi s-au numărat generalul Adrian Tonea – comandantul Diviziei 4 Infanterie, col. Marcel Domşa – comandantul colegiului militar albaiulian.

Moldovan era născut în ziua de 11 noiembrie 1985. În perioada 2001-2005 a urmat cursurile Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, apoi Acadamia Militară „Henri Coandă” din Braşov. În 2013 se căsătorise Marinela Georgiana, dar încă nu apucase să aibă copii.

REAMINTIM: în ziua de 21 noiembrie în judeţul Sibiu s-a prăbuşit un elicopter militar IAR 330 PUMA provenind de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Elicopterul avea 10 persoane la bord: 8 au murit, iar doi au fost grav răniţi. Răzvan-Aurel Moldovan se afla la manşa elicopterului, fiind copilot.

Ca să cităm pe unul dintre preoţi: eroul nostru Răzvan-Aurel Moldovan a decolat spre veşnicie…
erou 1

erou 2

erou 3

erou 4

erou 5

erou 6

erou 7

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 noiembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...