Actualitate

Alba Iulia: Bătrân jefuit de doi presupuşi angajaţi ai APA CANAL

Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată marţi, 16.09.2014, de către un bărbat de 78 de ani, din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de furt.
Din cuprinsul sesizării, poliţiştii au stabilit că în cursul aceleiaşi zile, doi bărbaţi, care s-au prezentat ca fiind angajaţi ai SC. APA CANAL SA. Alba Iulia, s-au deplasat la domiciliul victimei, şi, sub pretextul unor verificări periodice, au intrat în interiorul apartamentului, unde, profitând de neatenţia acesteia, au sustras dintr-o poşetă un portmoneu în care se afla suma de 300 lei.
Poliţiştii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru identificarea şi prinderea persoanelor bănuite de comiterea furtului şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Semnalmentele autorilor sunt următoarele:

– bărbat cu vârsta cuprinsă între 35 – 40 ani, aproximativ 1,80 m înălţime, constituţie atletică, păr de culoare şaten deschis spre blond, purtând mustaţă, aspect îngrijit ;
– bărbat cu vârsta cuprinsă între 25 – 30 ani, aproximativ 1, 70 m înălţime, constituţie atletică, brunet, aspect îngrijit.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a informat periodic cetăţenii cu privire la măsurile ce trebuie să le ia pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni comise prin diverse moduri de operare. Cu toate acestea se constată că există persoane care, din naivitate sau prea multă credulitate, cad în cursa întinsă de diverşi escroci.
În scop preventiv, revenim cu câteva recomandări menite să sporească atenţia cetăţenilor astfel încât să fie evitată victimizarea lor prin săvârşirea unor infracţiuni, precum cele de furt sau înşelăciune, comise prin diferite moduri de operare:
•Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă ca fiind de la diverse instituţii (gaz, electrica, cablu, telefonie, etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coşerit, etc) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi fie la administrator dacă a fost solicitat serviciul acestora, fie telefonic, la instituţia unde pretinde că lucrează. Aceste activităţi se realizează în mod unitar într-un imobil;
•Acordaţi mare atenţie legitimării persoanelor cu care intraţi in contact (infractorii obişnuiesc să se folosească de legitimaţii false, atribuindu-şi tot felul de calităţi);
•Atenţie la fizionomia lor şi a fotografiilor din actele prezentate (ei se pot travesti, pot purta peruci ori se legitimează cu acte false);
•Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare;
•În cazul în care sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi cu încredere poliţia;

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...