Cultura, Evenimente, Stiri

Alba Iulia – Autoarea Mioara Pop își prezintă oficial volumul „Mie nu-mi place iarna!”

Sâmbătă, 25 mai 2019, orele 11.00 în foaierul Casei de Cultură a Studenților are loc lansarea cărții „Mie nu-mi place iarna!”, de Mioara Pop, volum apărut la Editura Emma Books Sebeș, 2019. Acest eveniment are loc cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”, organizat de Teatrul de Păpuși ”Prichindel” și Consiliul Județean Alba.

„- Sunt eu, Soarele, încă nu e vremea să fac multă căldură. Eu iubesc iarna şi fac în aşa fel încât ea să ţină cât mai mult. Şi-apoi, spuneţi și voi, așa-i că par mai strălucitor când îmi arunc razele aurii în zăpada albă? Uitaţi-vă bine, şi eu şi ele sclipim în mii de luminiţe.

– Şi tu eşti simpatic şi plin de haz, da, sclipeşti frumos, tu şi razele tale! îi spun Soarelui şi zău, nu mă mai mir de nimic. Începe să-mi placă cu adevărat ziua asta de iarnă… mă uit la norii de pe cer, Soarele s-a ascuns deja după ei, ne face cu mâna, adică cu o rază şi zâmbeşte. Întorc capul, Omul de zăpadă zâmbeşte şi el, atât de larg cât am putut eu să-i fac gura de plastilină roşie…” (fragment)

”Mioara Pop este un om al cărții și asta o putem spune nu numai din perspectiva faptului că a condus mai bine de 25 de ani Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, ci și din perspectiva omului care scrie. A debutat cu un volum biografic, care s-a bucurat de aprecierea criticilor de specialitate, continuând cu povești pentru copii. Și acest volum este o poveste pentru copii, dar care nu exclude atenția celor care sunt mereu în preajma acestora: părinți și bunici.”

Cristina Smadea

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 mai 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...