Actualitate, Stiri

Alba Iulia – Acțiuni de depistare a persoanelor care aruncă deșeuri pe domeniul public

Poliția Locală a municipiului Alba Iulia efectuează în această perioadă acțiuni de depistare a persoanelor care aruncă deșeuri sub diverse forme pe domeniul public al muncipiului Alba Iulia.

În ultimele două săptămâni, polițiștii din cadrul Poliției Locale au acționat pentru depistarea persoanelor care depozitează gunoiul pe domeniul public pe raza municipiului Alba Iulia. Intervenția acestora a avut drept scop identificarea și sancționarea persoanelor care nu respectă prevederile Hotărârii Consiliului Local 368/2005 mod. Astfel persoanele care depozitează resturi menajere pe domeniul public sunt sancționate de art.2 cap.B pct.20 din HCL 368/2005 mod., cu amendă cuprinsă între 100-300 lei pentru persoanele fizice și de 300-500 lei pentru persoanele juridice.

În plus, polițiștii locali din cadrul compartimentului protecția mediului pot sancționa persoanele care depozitează resturi menajere pe domeniul public, în baza actului normativ OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.15. Persoanele fizice pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 3.000 – 6.000 lei, iar cele juridice cu amendă cuprinsă între 25.000 – 50.000 lei.

În perioada mai sus menționată au fost depistate 5 persoane fizice care nu au respectat normele legale aruncând diferite resturi pe domeniul public, în acest sens fiind aplicate 3 amenzi și 2 avertismente scrise.

Direcția Poliția Locală Alba Iulia atrage atenția că potrivit legii este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public aceasta constituind contravenție, iar conform legii 101/2006 Art.2 pct.10 preluarea deșeurilor din recipiente și/sau containerele amplasate în punctele de colectare de către alte persoane decât operatorii licențiați pentru prestarea activității în aria de delegare respectivă constituie infracțiune de furt și se sancționează potrivit legii.

Cetățenii din Alba Iulia care observă persoane care depozitează resturi menajere în alte locuri decât cele special amenajate sunt rugați să sune la numărul de telefon al Poliției Locale 0258/989.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 februarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...