Stiri

Alba Iulia – Acţiune de creştere a gradului de siguranţă rutieră desfășurată pe drumurile municipiului

La data de 19 februarie 2019, între orele 08.00 – 11.00, şi 15.00 – 20.00, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră. Poliţiştii au urmărit, în special, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor dar şi a pietonilor care nu respectă regulile privind circulaţia pe drumurile publice şi traversarea.

În plus, poliţiştii au verificat modul în care sunt respectate obligaţiile legale specifice, rezultate din Legea 38/2003, de către taximetrişti.

La acţiune au participat, în total, 14 poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică, care au constatat 65 de abateri de natură contravenţională, în valoare totală de 31.675 lei.

Dintre sancţiuni, 20 au fost aplicate pietonilor depistaţi în timp ce traversau prin loc nepermis sau fără să respecte culoarea roşie a semaforului electric, 7 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 10 taximetriştilor, pentru nerespectarea normelor legale privind transportul în regim taxi, iar 26 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute 7 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi două atestate taxi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 februarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...