Actualitate, Evenimente, Social

Alba Iulia a fost pentru 3 zile capitala gustului românesc autentic

timg_1640La sfârşitul săptămânii trecute în Piața Pascu din Alba Iulia a avut loc cea de-a IV-a ediţie a Târgului “Gustos de Alba”, eveniment dedicat promovării producătorilor din industria alimentară locală precum și valorificării tradițiilor culinare din această zonă.

Deschiderea oficială a avut loc vineri 31 mai la ora 12:00 în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

timg_1649Cei care au vizitat târgul au putut vedea o gamă largă de produse alimentare ecologice, produse tradiţionale şi de casă.

Produsele culinare au fost completate de renumitele vinuri produse în județul Alba, vizitatorii putând găsi la târg roşul podgoriilor de pe valea Târnavelor, din zona Aiudului, a podișului Secașelor şi din împrejurimile Alba Iuliei.

Și anul acesta pentru vizitatori au fost pregătite o serie de surprize sub formă de concursuri, degustări şi demonstraţii culinare.

Pe parcursul târgului a avut loc un concurs pentru copii – „Recunoaşte Mierea”.

Târgul a fost animat de majoretele de la Şcoala de Dans Chirilă.

Sâmbătă pompierii voluntari din Rimetea au făcut o demonstraţie culinară numită „Torockoi Gulyas”.

Dan Nicoleta i-a îndulcit pe cei prezenţi la demonstraţia culinară numită „Savoarea trufelor”, iar Mărioara Cândea din Loman a pregătit „înturnat de cărări”.

Clubul de dans „Life is Dance” a susţinut un flash mob. Elena Stănuş din Pianu de Jos a prezentat într-o demonstraţie culinară extraordinarul balmoş.

Mărioara Cândea din Loman a pregătit pentru cei prezenţi la demonstraţia ei culinară clătite cu caşcaval de Loman.

Atracţia acestei ediţii a fost mascota celor de la Alpin 57 Lux cu care cei prezenţi la târg au făcut poze, cei mai încântaţi fiind copii.

Târgul “Gustos de Alba” a fost dedicat producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi a avut ca scop creşterea competitivităţii acestora şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale.

Târgul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba având ca partener Primăria Municipiului Alba Iulia şi Slow Food Alba Transilvania.

Au expus producători din domeniile: prelucrarea cărnii şi a laptelui, panificaţie, patiserie, apicultură, legumicultură, vinificaţie, etc.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...