Actualitate

ALBA IULIA: 7477 – noul număr prin care se pot achiziționa bilete de autobuz prin SMS

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia a modificat numărul prin care se pot achiziționa bilete de autobuz prin SMS. Din data de 19 decembrie 2014, noul număr utilizabil în zona tarifară 1, respectiv la Alba Iulia, este 7477. Concret, călătorii pot trimite prin SMS la 7477 textul Z 1 (Zona tarifară 1). În câteva secunde vor primi un cod de confirmare, precum și ora până la care este valabil biletul. Mesajul primit trebuie păstrat în mod obligatoriu pentru control, iar telefonul trebuie să fie funcțional. Biletul achiziționat în acest fel costă 0,4 euro plus TVA. SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele Vodafone și DigiMobil, iar în rețeaua Orange are un cost suplimentar de 0,05 euro plus TVA, aplicat de operatorul de telefonie mobilă.

Modificarea numărului de comandă a biletului vine în contextul introducerii unei noi posibilități de achiziționare a biletelor, aceea prin mobilPay wallet (un serviciu oferit de Netopia). Plata cu ajutorul acestui serviciu presupune utilizarea telefonului mobil. Pentru aceasta este necesară instalarea aplicației mobilPay wallet pe telefon, introducerea datelor de plată cu cardul și alegerea biletului din funcția ”Transport”. La foarte scurt timp, călătorii vor primi confirmarea achiziționării biletului și ora până la care este valabil prin intermediul aplicației sau prin SMS, în funcție de opțiunea pe care o selectează.
Vechiul număr de pe care se puteau achiziționa bilete de călătorie prin SMS, 7585, va mai fi valabil pentru încă trei zile, respectiv până în data de 21.12.2014. Astfel, ambele numere vor putea fi folosite simultan până la data de 21.12.2014, urmând ca după această dată să mai fie valabil pentru plata biletelor prin SMS doar numărul 7477.

Locuitorii din Alba Iulia beneficiază de patru ani de avantajele unuia dintre cele mai moderne sisteme de management al traficului din Romania. Clienții STP pot opta să își achiziționeze bilete de autobuz prin SMS, de la automatele de bilete din stații, de la chioșcuri, de la agenții comerciali parteneri, de la șoferi și de acum și prin sistemul mobilPay.
Vă reamintim că STP Alba Iulia a fost primul operator din România care a implementat sistemul de plată a biletelor prin SMS.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...