Actualitate, Stiri

ALBA: Inspecțiile fiscale au adus în luna mai venituri substanțiale la bugetul ANAF

În luna mai a.c., AJFP Alba, prin Activitatea de Inspecţie Fiscală, a efectuat un număr de 140 acţiuni de control la contribuabili persoane fizice şi juridice, din care un număr de 71 au fost inspecţii fiscale.

Rezultatele globale înregistrate de organele de inspecţie fiscală s-au concretizat în stabilirea unor venituri suplimentare pentru bugetele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă totală de 13,864 milioane lei, astfel: 10,684 mil.lei diferenţe din impozite, taxe şi contribuţii şi 3,126 milioane lei accesorii aferente diferenţelor calculate.

Pentru abaterile şi deficienţele constatate, organele de inspecţie fiscală au aplicat 36 amenzi contravenţionale în sumă totală de 54 mii lei.

Pentru prejudicii (prezumtive) create bugetelor administrate de ANAF, în sumă totală de 3,051 mil. lei, AJFP Alba – Activitatea de Inspectie Fiscala a înaintat 3 cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.

De asemenea, în luna aprilie a.c, inspectorii fiscali au soluţionat 203 de deconturi pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare totală de 21,205 mil.lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de 0,344 mil. lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...