Actualitate

ALBA: Inițiere în TIC pentru persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri și persoane inactive

Cursurile, cu o durată de 60 de ore, au fost organizate și susținute în Alba Iulia de lectori ai XEROM SERVICE S.R.L. Programul de inițiere „Competențe informatice-TIC” este parte componentă a proiectului „ŞANSA mea în ŢARA mea”, derulat de XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia Alba Iulia.
Participanții au fost selectați de experții proiectului din rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, șomerilor – cei mai mulți de lungă durată– și persoanelor inactive, în urma unor sesiuni (individuale și de grup) de informare, consiliere și orientare privind cariera.

Promovabilitate de 100%

Cursanții au învățat de la experții proiectului cum să utilizeze funcțiile de bază ale unui sistem de operare(Windows); să folosească aplicații de editare și procesare text(Word) și foi de calcul tabelar(Excel); să realizeze prezentări electronice(Power point); să folosească internetul.
Examenul de absolvire, ce a constat într-o probă teoretică și una practică, a avut loc în 25 februarie 2015, în Alba Iulia, iar indicele de promovabiltiate a fost de 100%. Un număr de 27 de persoane vor primi certificate recunoscute pe piața internă a muncii și în statele Uniunii Europene. Experții proiectului asigură și servicii de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare, dar și de asistență și consiliere pentru inițierea unei afaceri. Serviciile sunt asigurate la sediul beneficiarului și partenerilor, dar și prin deplasarea specialiștilor proiectului în comunele și orașele din regiunile Centru și Nord Vest. Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea” a demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni și un buget total de 5.632.100 lei. Este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție: 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...