Actualitate

ALBA: Încă 77 mc de material lemnos confiscat în Apuseni

Activităţile de control, efectuate în baza Planului de Acţiune „Scutul Pădurii 2015”, au continuat în Alba.

77 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Baia de Arieş în urma unor controale efectuate în teren. Doi cetăţeni din comuna Lupşa sunt cercetaţi pentru tăiere fără drept de arbori.

La data de 12.05.2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş împreună cu poliţişti ai Postului de Poliţie Lupşa şi lucrători ai Ocolului Silvic Valea Arieşului –Cîmpeni, au efectuat controale în fondul forestier naţional situat pe raza localităţii Muşca, comuna Lupşa.

Cu ocazia controlului a rezultat că dintr-o parcelă de pădure situată în locul numit Fălăstaie, au fost tăiaţi 52 de arbori, din specia molid, nemarcaţi. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că arborii au fost tăiaţi ilegal, în perioada 15.04 – 02.05.2015, de către Ş.I.C., de 27 de ani, din comuna Lupşa.

În locul respectiv, au fost identificaţi 45 de metri cubi de material lemnos, iar la domiciliul lui Ş.I.C. au fost găsiţi alţi 20 de metri cubi material lemnos, care se pare că provin din tăieri ilegale făcute în aceeaşi zonă.
Totodată, nu departe de locul primei constatări, poliţiştii au identificat un camion încărcat cu 12,4 metri cubi de material lemnos, care se pare că au fost tăiaţi ilegal, în perioada 05 -09.05.2015, de către P.D.G., de 26 de ani, din comuna Lupşa.

Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Cei 77 de metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...