Actualitate, Stiri

„Alba dă prioritate vieţii”, proiect al IPJ Alba în colaborare cu Consiliul Judeţean

actiune politie10Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba desfășoară a II-a ediţie a Proiectului „Alba dă prioritate vieţii” ce are ca scop informarea pietonilor şi conducătorilor auto privind importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.

Proiectul se desfășoară în 3 etape, fiecare având alt grup ţintă, astfel: etapa I destinată preşcolarilor din grupa mare, din mediul rural, etapa a II-a destinată elevilor din mediul rural, ciclul primar şi gimnazial, iar etapa a III-a destinată conducătorilor auto.

Azi, 27 martie 2014, a debutat Etapa I a proiectului – Campania de informare destinată preşcolarilor „Prietenii mei, iepuraşul şi semaforul”, care se desfășoară până în 4 aprilie şi presupune participarea poliţiştilor la activităţi în grădiniţele din localităţile rurale tranzitate de drumurile judeţene, intens circulate.

Astfel, poliţiştii îi vor informa pe preşcolarii din grupa mare, despre importanţa respectării regulilor de circulaţie destinate pietonilor şi riscurile la care se expun prin adoptarea unui comportament imprudent. Preşcolarii vor primi cărţi de colorat, stiker-e şi insigne reflectorizante, cu tematică rutieră, materiale realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

Primele activităţi de informare şi educaţie rutieră s-au desfășurat în Grădiniţele cu Program Normal din localităţile Ciugud, Vinţu de Jos şi Şibot, cu participarea poliţiştilor de la Serviciul Rutier, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, precum şi poliţiştii de la Posturile de Poliţie din aceste localităţi.

Copiii au fost receptivi la sfaturile poliţiştilor şi au interacționat, demonstrând că au cunoştinţe legate de modul în care trebuie să circule în siguranţă pe drumul public.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...