Actualitate

Alba coase ie: un nou atelier de cusut ie pentru începători!

Cu ocazia  Zilei Naționale a Portului Tradițional, în cadrul Atelierului „Alba coase ie” organizat de Primăria Alba Iulia va demara o nouă grupă de începători. Prima întâlnire va avea loc joi, 12 mai 2022, începând cu ora 16.30, la sediul centrului Academia Doamnelor, din strada Gladiolelor, nr. 3A. Persoanele care doresc să învețe de la zero tainele acestui meșteșug sunt așteptate să se înscrie trimițând un email la adresa academiadoamneloralba@gmail.com sau la sediul Centrului ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia.

Atelierul se va desfășura în 4 module care vor cuprinde prezentarea portului popular din județul Alba, precum și informații practice despre cum alegem materialele pentru confecționarea cămășii tradiționale și motivele care vor fi cusute pe aceasta. De asemenea, vor fi prezentate elementele de bază pentru croit. Participanții sunt rugați să aducă un carnet pentru notițe, creioane colorate, foi cu pătrățele și un metru de croitorie. De asemenea, dacă viitorii învățăcei dețin ii vechi, sunt invitați să le aducă pentru a putea fi studiate și a servi ca sursă de inspirație.

În cadrul atelierului, participanții vor avea ocazia să învețe cum să vă facă propria ie, cu respectarea cât mai fidelă a tehnicilor tradiționale, de la croit și brodat, până la coaserea unei cămăși tradiționale pe care să o poarte cu mândrie în zilele speciale.

Participarea la atelier este gratuită.

The post Alba coase ie: un nou atelier de cusut ie pentru începători! appeared first on albapesurse.

Cu ocazia  Zilei Naționale a Portului Tradițional, în cadrul Atelierului „Alba coase ie” organizat de Primăria Alba Iulia va demara o nouă grupă de începători. Prima întâlnire va avea loc joi, 12 mai 2022, începând…
The post Alba coase ie: un nou atelier de cusut ie pentru începători! appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 mai 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...