Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Foto, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Alba – Capturi importante de obiecte pirotehnice în cadrul operațiunii „Foc de artificii”

În perioada 27 – 29 decembrie 2019, polițiștii din județul Alba, au continuat activitățile în cadrul acțiunii Foc de artificii 2019, pentru prevenirea și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice. 

Astfel, polițiștii au confiscat 9.302 de bucăți de articole cu conținut pirotehnic, au  depistat 3 persoane care dețineau, în mod ilegal, astfel de articole, față de toate fiind întocmite dosare penale.

De exemplu, duminică 29 decembrie, polițiștii de ordine publică din cadrul  Poliției Municipiului Alba Iulia l-au reținut pe un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia la care au fost găsite 8.800 de articole pirotehnice, deținute ilegal și pe care intenționa să le comercializeze. Pe numele său a fost întocmit dosar penale pentru operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept. 

Tot duminică polițiștii din Alba Iulia l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din localitatea Șard, care avea asupra sa 340 de articole pirotehnice pe care încerca să le comercializeze în zona unui centru comercial din Alba Iulia. 

Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar față de tânăr a fost întocmit dosar penal pentru efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. 

Polițiștii de ordine publică din Aiud, în timp ce acționau împreună cu jandarmii l-au depistat pe un tânăr de 19 ani din Aiud, în timp ce avea asupra sa 100 de obiecte cu conținut pirotehnic. 

Tânărului i-a fost întocmit dosar penal. 

În ultima săptămână, polițiștii din Alba au efectuat peste 40 de controale în zona piețelor, a târgurilor și în complexe comerciale și au verificat 7 societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice. 

Cu ocazia controalelor, polițiștii au depistat 9 persoane care dețineau, în mod ilegal, articole cu conținut pirotehnic, față de toate fiind întocmite dosare penale și au confiscat peste 50 de kilograme de articole cu conținut pirotehnic.

În perioada imediat următoare, controalele vor continua. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut pirotehnic. 

Acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.       

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 decembrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...