Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Alba – Amenzi de aproape 45000 de lei pentru șoferii de transport marfă și transport în comun verificați de Poliția Rutieră

În perioada 18 – 24 februarie 2019, poliţiştii din Alba au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 470 de autovehicule, dintre care 109 destinate transportului de persoane şi 361 destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 194 de sancțiuni contravenționale, din care 33 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 161 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 9 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transportul rutier.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 161 de sancțiuni contravenționale, din care 34 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 47 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru depăşire neregulamentară, una pentru defecţiuni tehnice, una pentru nerespectarea capacităţii de transport, 3 pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii, 3 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

A fost reţinut un permis de conducere şi două certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 44.950 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...