Actualitate, Stiri

ALBA: 498 de pomi de Crăciun, confiscaţi de polițiști în urma unor controale în trafic

În noaptea de vineri spre sâmbătă (12/ 13 decembrie), în timp ce desfășurau activităţi specifice în vederea combaterii transportului ilegal de pomi de Crăciun, poliţiştii Posturilor de Politie Galda de Jos şi Ighiu au oprit pentru control, pe DN 74, la intersecţia cu DJ 107 H, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa.

Şoferul avea în camion 615 pomi de Crăciun, însă documente doar pentru 165 de brazi.

Şoferul din Dâmboviţa a fost amendat în conformitate cu prevederile art. 19 al. 1 lit. n din Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cei 486 de pomi de Crăciun, transportaţi ilegal, au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Valea Ampoiului pentru valorificare.

De asemenea, în dimineaţa zilei de 14 decembrie 2014, în jurul orei 5.00, poliţiştii din Baia de Arieş, l-au identificat pe un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Vidra, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 12 pomi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanților Ocolului Silvic, pentru valorificare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...