Evenimente

Al doilea raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba poposește la Mogoș

albaalba

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba implementează, începând cu anul 2021, un nou proiect cultural cu caracter județean denumit 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba.

Vineri, 21 mai 2021, de la ora 12:30, la Biblioteca Comunală „Ovidiu Bârlea” Mogoș, va avea loc inaugurarea celui de-al doilea Raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Evenimentul se va derula cu respectareanormelor legale în vigoare privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Parteneri în această a doua activitate din cadrul proiectului 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba sunt: Primăria Comunei Mogoș, Consiliul Local Mogoș, Biblioteca Comunală „Ovidiu Bârlea” Mogoș și Parohia Ortodoxă Mogoș-Miclești. Inaugurarea Raftului Bibliotecii Judeţene Lucian Blaga în Județul Alba la Mogoș va avea loc în prezența domnului Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a domnului Mircea Liviu Macavei, primarul comunei Mogoș și a domnului Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Proiectul 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba are ca scop, pe de o parte sprijinirea bibliotecilor în diversificarea fondului de carte, iar pe de altă parte îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfășurarea unor activități de promovare a cărții, a scriitorilor și de implementare a unor activități cultural-educative, totul în beneficiul comunităților locale. Obiectivele proiectului sunt constituirea, organizarea, administrarea și dezvoltarea unui fond de carte, oferit cu titlu de împrumut de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba către bibliotecile publice din județul Alba în scop de informare, consultare, cercetare sau petrecere a timpului liber, respectiv intensificarea relațiilor de parteneriat dintre Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, ca for metodologic, și rețeaua de biblioteci publice din județul Alba. Implementarea proiectului deschide o importantă oportunitate pentru fiecare bibliotecă publică de a-și lărgi sfera de activități cultural-educative și de a veni în sprijinirea nevoilor de lectură din comunitatea respectivă prin creșterea și diversificarea fondului de carte.

The post Al doilea raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba poposește la Mogoș appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 mai 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...