Actualitate

AJOFM Alba: Soluţii pentru îmbunătățirea serviciilor de consiliere profesională

tsovata_027Seminarul interregional organizat de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă(AJOFM) Alba este parte componentă a proiectului  „Şomer ANtreprenor? Se poAte! – ŞANSA. Servicii publice pentru ocuparea şi inovarea forţei de muncă, consultanţă şi sprijin pentru SPO din Regiunile Centru si Vest, în dezvoltarea de servicii noi pentru promovarea antreprenoriatului”.

Demersul AJOFM Alba este pus în practică în parteneriat cu cinci organizații publice și private: SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, AJOFM Caraş-Severin, OMNIACOM – Consorzio Europeo per la formazione integrata, I.F.O.A.-Instituto Formazione Operatori Aziendali si OBIETTIVO LAVORO SPA, ultimele trei  din Italia.

Exemple de bună practică din Italia

Evenimentul de la Sovata, cu  tema „Transfer cunoștințe în furnizarea serviciilor de  antreprenoriat și consiliere profesională, de la nivel transnațional pentru SPO din cele 2 regiuni (Centru și Vest)“, a avut loc în perioada 17-20 iunie 2013. Seminarul, structurat pe mai multe sesiuni de lucru, a reunit 44 de specialiști din 10 Agenții de Ocupare a Forței de Muncă din cele două regiuni, dar și ai partenerului transnațional din Italia.

Soluții moderne de furnizare a serviciilor, care să ducă la creșterea numărului de persoane care să înceapă afaceri pe cont propriu,  au fost aduse de partenerii italieni ai proiectului. Specialiștii din Italia au făcut cunoscută experiența acumulată în furnizarea serviciilor de consiliere profesională și de dezvoltare a antrepenoriatului și au prezentat studii de caz pe aceaste teme. Tot partenerii străini au adus în prim plan și instrumentele integrate de care s-au folosit în dezvoltarea acestui segment de activitate și sursele de finanțare de care s-au ajutat.

Mentorat pentru antreprenori

În cadrul seminarului s-a pus accent și pe îndrumarea celor care vor să îmbrățișeze antreprenoriatul, prin prezentarea unor exemple de bună practică. Participanții au avut posibilitatea să facă aplicații practice pe platforme online pentru viitorii antreprenori, testate de partenerii  italieni. Au fost aduse în atenția participanților și soluții noi de promovare a serviciilor care duc la creșterea numărului de persoane care demarează activități generatoare de venit.

Proiectul prin care s-a organizat seminarul în discuție are ca scop creșterea capacității Agențiilor Județene de Ocupare a Forței de Muncă din regiunile Centru și Vest în furnizarea unor servicii de ocupare de calitate, care să le apropie de instituțiile de profil din Uniunea Europeană. Demersul AJOFM Alba este co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 4.1 „Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare “

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...