Actualitate, Stiri

AJOFM Alba: Acțiuni internaționale de învățare pentru angajații din Serviciul Public de Ocupare

AJOFM-300x225Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă(AJOFM) Alba, structură a Serviciului Public de Ocupare (SPO) din România, derulează proiectul „3C –Calitatea Crează Competențe”  de care beneficiază salariații din Regiunile Centru, Vest și Nord-Vest.” Proiectul are la bază un parteneriat cu patru organizații publice și private naționale (AJOFM Arad, AJOFM Satu Mare,  S.C. Tobimar Construct SRL Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia) și trei transnaționale, din Spania (Desarrollo de Estrategias Exteriores SA, Fomento de Iniciativas y Desarrollo de Actividades S.L., Servicio Público de Empleo del Principado de Asturias).

O componentă importantă în cadrul proiectului o reprezintă acțiunile  transnaționale de identificare de modele de acțiune peentru dezvoltarea competențelor sociale și profesionale.  Denumite ”internship”, acestea  sunt acțiuni practice  care vor fi organizate cu implicarea partenerilor din Spania care au identificat cele mai reprezentative organizații publice și private implicate în furnizarea serviciilor de ocupare care-i vor primi pe participanții din România.

În perioada 2-8 februarie a.c,  are loc al doilea internship și reunește 20 de specialiști SPO din cele 3 regiuni în care se derulează proiectul,  împreună cu coordonatorul din partea AJOFM Alba. Aceștia furnizează servicii de consiliere /orientare în carieră , motiv pentru care agenda evenimentului a fost stabilită astfel încât să asigure dezvoltarea de competențe sociale și profesionale aferente acestui sergment de activitate. La stagiul de învățare vor participa consilieri, experți și inspectori din Agențiile Județene de Ocupare a Forței de Muncă din Alba, Satu-Mare, Bihor, Covasna, Brașov, Bistrița Năsăud, Harghita, Maramureș, Hunedoara, Sălaj, CNFPPP Râșnov și CRFPA Brașov.

Agenda acțiunii cuprinde vizite la furnizori publici și privați de servicii de ocupare și formare profesională  pentru a cunoaște cum sunt organizați, cum se face identificarea și acoperirea nevoilor de perfecționare pentru funcționarii publici, care sunt modalitățile de evaluare și certificare a competențelor dobândite în alte contexte decât cele formale etc. Un element de noutate îl reprezintă familiarizarea cu ”Sistemul spaniol de teleformare” , ca și cea mai modernă formă de învățare la distanță, și cu cel referitor la ”formare de competențe transversale”, noutăți care, la întoarcere vor fi promovate de către participanți prin platforma ”Comunitatea de bună practică a proiectului”. Pentru a avea un cadru unitar de prezentare a modelelor identificate în timpul stagiului, participanții au  primit o Fișă de culegere de date, instrument de lucru pe baza căruia se vor elabora materiale de învățare menite să faciliteze replicarea acestora și în cadrul SPO România.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...