Actualitate, Stiri

AIUD: Administratorii de la două firme au omis să îşi înregistreze veniturile în contabilitate

foto: ziuaveche.ro
foto: ziuaveche.ro

În urma unui control efectuat de poliţiştii de investigare a fraudelor la o societate comercială din municipiul Aiud, s-a constatat faptul că, în perioada anilor 2010 – 2012, administratorul acesteia nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, veniturile obţinute din exploatarea a 70 de oi, în scopul sustragerii de la plata TVA-ului şi a impozitului pe profit, cauzând astfel un prejudiciu de 16.350 lei.

Poliţiştii au constat de asemenea, că acesta a înregistrat cheltuieli fictive cu furajarea animalelor în valoare de 293.986 lei, cauzând un prejudiciu de 35.866 lei impozit pe profit şi 69.819 lei TVA și a solicitat rambursare ilegală de TVA în valoare de 26.447 lei.

Faţă de administratorul societăţii, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de rambursare ilegală de TVA şi evaziune fiscală, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 8 alin. 3  raportat la art. 8 alin. 1 şi art. 9 alin. 1 lit. b şi c din Legea 241/2005 modificată.

La o altă societate comercială din Aiud, ce are ca şi obiect de activitate ,,baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”, poliţiştii de investigare a fraudelor au constatat că administratorul acesteia a omis să înregistreze în contabilitatea societăţii o parte din veniturile realizate din vânzări, constatându-se o lipsă de mărfuri în gestiune, în valoare de 24.477 lei.

Faţă de administratorul societăţii, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9, alin. 1, lit. b din Legea nr. 241/2005.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...