Actualitate, Sport

Adrian Sechereş locul 7 la Campionatul Mondial de Şah şcolar

Elevul Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, Adrian Sechereş, s-a clasat pe locul 7 la categoria elevi sub 17 ani în proba de şah clasic a Campionatului Mondial Şcolar de şah care s-a desfăşurat la Dusit Thani Pattaya în Tailanda. Din cele 9 partide disputate, juniorul teiuşan care a început să studieze şahul în anul 2005 la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia sub îndrumarea regretatului maestru Mihail Breaz şi care în prezent este legitimat la CSS 1 Timişoara a obţinut 5 victorii cu Alrashedi Mayed (Emiratele Arabe Unite), Tupfah Khumnorkaew (Tailanda), Wathudura Sanura Ranmith (Sri Lanka), Bolatbek Minbayev (Kazahstan) şi Zaur Bayramov (Azerbaidjan), a remizat cu Kankawee Maneesorn (Tailanda), dar a şi pierdut împotriva primilor trei clasaţi Zhanat Saiyn (Kazahstan), Paulo Bersamina (Filipine) şi Arystanbek Urazayev (Kazahstan).

Pe lângă această clasare fruntaşă în proba de şah clasic, elevul antrenorului emerit Mihai Ghindă (Bucureşti) rămâne cu satisfacţia obţinerii medaliei de argint în proba sa preferată, cea de blitz, în care a fost devansat doar de filipinezul Paulo Bersamina. Singurul junior român dintre cei 9 participanţi la turneu care a mai reuşit să urce pe podium a fost arădeanul Iulian-Mihai Anghel, medaliat cu argint în proba de şah clasic.

Participarea lui Adrian Sechereş la Campionatul Mondial Şcolar din Tailanda a fost posibilă datorită sprijinului acordat de SC PETROM SA şi doamna Elisabeta Polihroniade, prin fundaţia de promovare a şahului şcolar pe care o conduce.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...