Actualitate

Adrian Sechereş învingător la Timşoara

foto: informatia-zilei.ro
foto: informatia-zilei.ro

În perioada 24-30 iulie Timişoara a găzduit cel mai mare turneu internaţional de juniori desfăşurat în ultimii ani în România. Nu mai puţin de 141 de tineri şahişti cu vârsta sub 16 ani au luat startul în “Festivalul Internaţional de Şah Pro Logos” având un fond de premiere de peste 15.000 lei.

La capătul celor 9 runde desfăsurate în sistem elveţian s-a impus categoric Adrian Sechereş (15 ani), legitimat la CSU Alba Iulia şi elev la Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, care a acumulat 8,5 puncte (8 victorii şi o singură remiză), fiind urmat de Anand Gautier (Franţa) cu 7,5 puncte, Mihai-Vlad Ciorică (CSS 1 Timişoara), Paula Alexandra Gitu (Moldova) şi Şerban Ioan Bărbuleanu (CS Şah Club Oltenia Craiova), toţi cu 7 puncte.

Câştigarea turneului i-a adus juniorului albaiulian un premiu în valoare de 1000 lei.

Din păcate acest turneu va fi ultimul în care Adrian Sechereş va reprezenta Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia.

Datorită lipsei sprijinului financiar din partea autorităţilor locale şi judeţene pentru activitatea şahistă albaiuliană, juniorul albaiulian va parăsi începând cu luna august CSU Alba Iulia, urmând a reprezenta pe viitor CSS 1 Timişoara sau CS Otopeni, cluburi cu posibilităţi financiare superioare şi care doresc să îl transfere.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...