Actualitate

ADR CENTRU: Viitoarele fonduri europene vor fi atrase în Regiunea Centru pe baza Planului Regional de Dezvoltare 2014-2020

Reprezentanții autorităților publice locale, ai mediului de afaceri și ai societății civile din Regiunea Centru s-au marţi, la Hotel Parc din Alba Iulia, pentru a discuta despre domeniile care au nevoie de finanțare, în concordanță cu direcțiile de dezvoltare prevăzute de perioada de finanțare 2014-2020. Această a treia conferință regională a ADR Centru organizată în luna decembrie a avut ca scop prezentarea Planului de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru următorii șapte ani, document aprobat de CDR Centru. În acest cadru a fost prezentată și discutată Strategia de specializare inteligentă de la nivel regional.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de coordonator al Comitetului Regional de Planificare (CRP) ”Centru”, a organizat această Conferință pentru a concluziona, în același cadru partenerial în care au avut loc și consultările de lucru cu membrii CRP ”Centru”, informațiile privind activitățile de pregătire a Regiunii Centru pentru noua perioada de programare 2014-2020. În această întâlnire a fost dezbătut Planul Regional de Dezvoltare (PDR) a Regiunii Centru, aprobat de CDR Centru, pentru perioada 2014-2020 și ulterior, s-a discutat și pe marginea draftului Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru 2014-2020.
Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 (PDR Centru), este documentul principal de planificare şi programare elaborat la nivel regional și este asumat de către factorii de decizie din Regiunea Centru. PDR Centru 2014-2020 poate fi consultat pe website-urile gestionate de ADR Centru. PDR Centru cuprinde și Strategia regională de dezvoltare, pregătită de ADR Centru încă din 2012, iar pe baza acestor documente s-au desfășurat întâlniri de lucru pentru întocmirea și prioritizarea portofoliului regional de proiecte. Acest portofoliu este, de fapt, o bază de date cu proiecte care ar putea beneficia de finanțare nerambursabilă în viitoarea perioadă de alocare a fondurilor europene, între anii 2014 și 2020. Prin toate întâlnirile de lucru, începute în 2011 și finalizate prin conferința de azi, actorii regionali și-au armonizat punctele de vedere, astfel încât Strategia de Dezvoltare a Regiunii Centru a devenit coerentă și unitară.
Dezbaterea draftului Strategiei de specializare inteligentă a adus în discuție concentrarea activității pe un număr limitat de domenii competitive. Strategia este pregătită tot în parteneriat și aduce împreună reprezentanții întreprinderilor private, ai organizațiilor de sprijin a afacerilor, sectorul de cercetare-dezvoltare, autoritățile locale și ONG-urile. Specializarea inteligentă înseamnă identificarea caracteristicilor şi atuurilor unice ale fie¬cărei regiuni, evidenţierea avantajelor competitive ale fiecărei regiuni, precum şi cooptarea părţilor interesate şi a resurselor de la nivel regional în jurul unei viziuni axate pe cri¬teriul excelenţei asupra viitorului acestora. Cele două documente vor sprijini absorbția eficientă a fondurilor nerambursabile în perioada de programare 2014-2020.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...