Actualitate, Stirea Zilei

ADR Centru organizează întâlniri de lucru pentru oamenii de afaceri români şi germani

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru va găzdui, în perioada 19-22 mai 2015, o misiune economică la care participă companii şi organizaţii din trei landuri din zona de Est a Germaniei: Landul Brandenburg, Landul Turingia şi Landul Saxonia-Anhalt. Misiunea economică este organizată sub egida reţelei europene Enterprise Europe Network, prin organizaţiile sale din Regiunea Centru (ADR Centru) şi Landul Brandenburg (ZAB). Evenimentul este organizat în parteneriat cu organizaţia Germany Trade and Înveşt, care reprezintă interfaţa principală a Ministerului Federal al Economiei din Germania pentru dezvoltarea contactelor de afaceri dintre firmele germane şi cele de peste hotare.

Prin acest eveniment se urmăreşte realizarea de contacte şi stabilirea de parteneriate de afaceri între companiile străine participante şi firme din Transilvania, dar şi realizarea de schimburi de experienţă cu organizaţii din domenii similare. În cadrul vizitei acestei delegaţii economice, organizaţia Germany Trade & Înveşt, cu sprijinul ADR Centru şi al Reprezentantei Landului Brandenburg în Regiunea Centru, organizează o Bursă a Investitorilor şi a Oamenilor de Afaceri, ce va avea loc în Alba Iulia la Hotel Mercur, în dimineaţa de 20 mai şi la Sibiu la Hotel Golden Tulip, în după-amiaza zilei de 21 mai.

România şi Germania sunt de mulţi ani parteneri economici şi comerciali de succes. Misiunea economică din acest an este dezvoltată împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, precum şi cu sprijinul Camerelor de Comerţ şi Industrie din Transilvania. În cadrul evenimentului Bursa Investitorilor şi Oamenilor de Afaceri germani şi romani vă vor sta la dispoziţie pentru discuţii reprezentanţi ai unor firme selectate din zona de est a Germaniei, precum şi alţi experţi economici.

Domeniile de activitate pe care se axează întâlnirile dintre companii la această Bursă a Oamenilor de afaceri sunt: construcţiile civile şi industriale, construcţiile de case din lemn, furnizarea de produse din lemn, producţia de articole de mobilier, fabricarea de articole de îmbrăcăminte şi formarea profesională. Toate aceste aspecte se vor subsuma activităţii de dezvoltare economică a judeţelor din Regiunea Centru. În cadrul unui seminar al investitorilor, specialiştii participanţi vor prezenta modul în care o firmă românească poate profita de o investiţie realizată într-unul din noile Landuri Federale. Că potenţială piaţa de afaceri, Germania de Est este interesantă datorită infrastructurii sale foarte bine dezvoltate, datorită poziţiei sale strategice în inima Europei, datorită ofertei sale în domeniul forţei de muncă înalt calificate, dar şi datorită productivităţii sale aflate în continuă creştere.

Întâlnirile cu oamenii de afaceri şi organizaţiile din Germania vor avea loc în perioada 20-21 Mai 2015. Participarea la aceste întâlniri de lucru cu firmele străine poate fi programată prin completarea formularului de înregistrare la misiunea economică, care se poate descărca de pe site-ul ADR Centru. http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=COMEvenimente&eID=1762

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...