Actualitate, Evenimente, Stiri

ADR Centru organizează dezbateri-concurs cu tema ”viitorul Europei”

Centrul Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, invită cetățenii să participe la aceste discuții alături de tineri în dezbaterea pe temele referitoare la viitorul Europei. ”Alegem ca Uniunea Europeană să rămână la fel sau vrem o Uniune Europeană cu state mult mai independente? Votul nostru pentru europarlamentare poate influența direcția de dezvoltare a României? Grupurile politice europene și Comisia Europeană ne vor proteja pe noi, în calitate de cetățeni și vor susține regiunile să se dezvolte? A câștigat sau a pierdut România de când a devenit stat membru al UE?” sunt doar câteva din întrebările la care căutăm răspuns pe baza realității ultimilor ani.

Întâlnirile vor avea ca titlu ”Dezbatem VIITORUL EUROPEI”, ocazie cu care tinerii și cetățenii din Regiunea Centru sunt așteptați să participe la aceste evenimente organizate pentru ei și pentru viitorul nostru. Vor fi discutate și dezbătute impactul UE în viața cetățenilor și cum putem contribui la îmbunătățirea lucrurilor.

În urma acestor discuții, fiecare participant va pleca acasă cu informații și materiale utile, iar cei mai implicați vor câștiga șansa de a participa gratuit la o tabără de vară la munte.

”În contextul în care Brexitul a pus într-o nouă lumină stabilitatea Uniunii Europene, iar ultimele evoluții ne arată că rezultatul unui referendum este influențat de cei mai vocali lideri politici care transmit doar parțial informații, este important să căutăm mai multe informații și să ne implicăm în acțiuni civice, înainte de a decide. Votul, unul dintre puținele instrumentele de influență politică pe care-l avem noi, cetățenii, a fost poate mai puțin exercitat în cazul europarlamentarelor, probabil din lipsă de interes sau frustrare. Deoarece această situație apare în multe state, exercitarea dreptului de a vota este o acțiune civică care, chiar dacă nu are efecte imediate, trebuie realizată pentru a ne asuma cu toții responsabilitatea și consecințele acestui act. De data asta situația europeană este ceva mai complicată și deoarece ne cere sprijinul Comisia Europeană și ne consultă, haideți să nu ratăm această șansă și să dăm exemple celor din jur”, a declarat Simion Crețu, Director general ADR Centru.

Când și unde vor avea loc?

– 8 aprilie 2019  / Loc: Amfiteatrul A9, Universitatea ”1 Decembrie 1918”, Strada Gabriel Bethlen 5, Alba Iulia

– 15 aprilie 2019 / Loc: Aula Magna, Universitatea ”Lucian Blaga”, Strada Lucian Blaga 2A, Sibiu

– 18 aprilie 2019 / Loc: Aula Universității, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Strada Nicolae Iorga, Nr. 1, Târgu Mureș

– 23 aprilie 2019  / Loc: Cinema ”Patria” Sala mică, Bulevardul 15 Noiembrie 50, Brașov

Durata eveniment (pentru fiecare locație): între orele12.00-14.00

Cum puteți participa?

Pentru a participa vă puteți înscrie aici: http://bit.ly/dezbatere-concurs, sau puteți veni direct la eveniment. Accesul este liber. Puteți fi participant la dezbatere sau participant în public.

Ce câștigă participanții:

LA DEZBATERE: șansa de a fi auzit, de a transmite mesaje și de a influența opinii, de a fi unul dintre cei ce schimbă lucrurile, o echipă, aprecierea ideilor expuse și toate materialele primite și de participanții în public. Se mai primește: un tricou (pro sau contra), un set de materiale promoționale, o diplomă de participare. Doi participanți din echipele de dezbatere, selectați de către public și invitați, vor câștiga și un loc gratuit la tabăra de vară.

ÎN PUBLIC:  șansa de a participa la discuții, de a afla informații utile sau importante, de a se implica într-o activitate civică, de a susține oamenii care gândesc la fel. Se mai câștigă: materiale informative pe tema alegerilor europene, un material DIY –o provocare hand-craft, un pix și un semn de carte cu bilete autoadezive. Mai ai șansa să participi la o tabără de vară și de a obține un set de materiale promoționale, dacă ești printre cei activi.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook și este desfășurat în parteneriat cu Asociația Forum Apulum, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și Primăria Municipiului Brașov.

Distribuie Acum

3 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...