Actualitate, Stiri

ADR Centru demarează procesul de contractare a investițiilor mari pentru firmele din Regiunea Centru

Foto1Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a demarat procesul de contractare a proiectelor finanțate în cadrul Axei Prioritare 1 – Operațiunea  1.1.1 A1 Investiții cuprinse între 1.650.000 lei și 6.375.000 lei pentru IMM, apel 3. La sediul ADR Centru din Alba Iulia au fost semnate sâmbătă, 01.02.2014, primele 10 contracte, prin care circa 33 milioane lei fonduri nerambursabile vor fi investite pentru dezvoltarea firmelor din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. În scurt timp vor mai fi semnate contractele de finanțare pentru încă 38 societăți comerciale care își dezvoltă afacerile prin achiziția de utilaje destinate sectorului productiv, precum și prin achiziția, construcția și renovarea spațiilor productive. În acest fel, suma nerambursabilă totală atrasă de ADR Centru în regiunea noastră, pe acest domeniu de finanțare, va depăși valoarea de 216 milioane lei.

Prin activitatea din ultimele luni, ADR Centru, în calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE), a contribuit la deblocarea fondurilor nerambursabile pentru investițiile preconizate de IMM, după o perioadă de așteptare destul de lungă. Depunerea acestor proiecte a avut loc în anul 2011 la sediul AM POS CCE, iar după încheierea evaluării cererilor de finanțare la finalul anului 2013 de către Autoritatea de Management, 25 de proiecte au fost preluate în luna ianuarie 2014 de OI POS CCE ADR Centru în vederea contractării.

Firmele care au semnat contractele de finanțare a proiectelor de investiții își vor construi sau reamenaja halele de producție și își vor achiziționa echipamente pentru prelucrări mecanice, prelucrarea lemnului, prelucrarea maselor plastice, construcții și industria ușoară.

Ne preocupăm în cel mai înalt grad ca firmele românești să devină competitive și să acceseze capitalul de care au nevoie, astfel ca sectorul IMM să poată depăși efectele crizei. Deja avem contractate 225 proiecte pentru investiții mici, tot din cadrul Axei Prioritare 1 a POS CCE, prin care sunt atrase fonduri nerambursabile de peste 179 milioane lei. Investițiile totale pe care le gestionăm pe acest program depășesc astfel 586 milioane lei, deoarece monitorizăm și 161 de proiecte contractate anterior anului 2013. În continuare este nevoie de infuzii serioase de fonduri în infrastructura de producție și tehnologie. Firmele din Regiunea Centru au așteptat destul de mult deblocarea acestor fonduri și le sprijinim să concureze pe piețe, prin inovare și adaptare rapidă la nevoile acestora. Axa Prioritară 1 a POS CCE, în cadrul căreia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar la nivel regional, susține acum și investițiile mari, pentru revigorarea mediului de afaceri și generarea de locuri de muncă în beneficiul cetățenilor. De aceea, după semnarea tuturor contractelor de finanțare, vom gestiona proiectele a circa 500 de beneficiari, pentru ca ei să-și realizeze cât mai bine proiectele, în valoare totală cumulată de aproape 200 milioane euro, pentru toate operațiunile preluate din cadrul acestei axe prioritare. Astfel, Agenția rămâne fidelă misiunii sale de a susține procesul de dezvoltare economică a Regiunii Centru, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Alte informații despre POS CCE, gestionat de Ministerul Economiei, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice, regăsiți pe pagina web http://amposcce.minind.ro.

Detalii despre activitatea ADR Centru în calitate de OI pentru POS CCE se regăsesc pe pagina de internet a ADR Centru, Secțiunea POS CCE, sau pot fi obținute de la Departamentul Organism Intermediar POS CCE, persoană de contact dl Nicolae Mărginean, Șef Serviciu Relații Publice din cadrul ADR Centru, tel 0258-818616, int 123, e-mail: relatii_publice@adrcentru.ro.                                                                                                           

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...