Actualitate, Stiri

ADR Centru a finalizat contractarea fondurilor nerambursabile alocate IMM din Regiunea Centru

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a devenit cea mai importantă legătură între IMM din Regiunea Centru şi fondurile nerambursabile. În dată de 30 iunie 2014 s-a încheiat procesul de contractare, demarat în septembrie 2013, pentru proiectele depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial ”Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013. În ultimele 10 luni au fost încheiate 413 contracte de finanţare cu beneficiarii privaţi, proiecte care atrag sume nerambursabile în valoare de 373,2 milioane lei.

ADR Centru a preluat rolul de Organism Intermediar pentru POSCCE, la nivelul Regiunii Centru, începând cu 11 martie 2013, când s-a semnat Acordul Cadru de delegare de atribuţii pentru derularea activităţilor în cadrul a 5 operaţiuni din cadrul Axei Prioritare 1 a POS CCE. Acest Acord Cadru a fost extins, prin Act adiţional, în 27 martie 2014, când ADR Centru a preluat încă o operaţiune din cadrul Axei Prioritare 3 a programului. Prin toate aceste activităţi, ADR Centru susţine investiţiile IMM în clădiri şi echipamente industriale, pentru adoptarea standardelor internaţionale, promovarea produselor pe pieţele internaţionale, achiziţia de servicii de consultanţă profesioniste precum şi pentru asigurarea accesului la broadband şi achiziţia de echipamente IT. Activitatea de peste un an a Agenţiei în domeniul POS CCE consolidează rolul instituţiei noastre de Organism Intermediar pentru POSCCE.

”Antreprenorii şi, mai recent, ONG-urile au acum un partener la nivel regional cu care pot colabora pentru implementarea cu succes a proiectelor privind dezvoltarea afacerilor. ADR Centru este conştientă de rolul asumat în dezvoltarea Regiunii Centru şi îşi exercita acest rol inclusiv prin susţinerea partenerilor din mediul privat, oferindu-le acestora sprijin în procesul de implementare a proiectelor. Practic, prin toate aceste iniţiative, economia Regiunii va beneficia de o creştere netă de peste 710 milioane lei, cât reprezintă valoarea totală a proiectelor contractate pe acest program. La aceste investiţii se vor adăuga şi veniturile realizate în proiecte, ceea ce ne face să credem că peste un miliard de lei vor fi investiţi cu folos în sectoarele productive ale firmelor româneşti. Astfel, nu numai că aplicăm deschis şi transparent regulile şi reglementările care guvernează finanţările nerambursabile, dar, prin toată activitatea noastră, oferim inclusiv servicii de tip Business2 Business, prin proiectele specifice BISNet Transylvania, I4Food, ID:Wood, PromoBIO şi altele, despre care detalii se pot afla pe paginile site-ului nostru. Avem o experienţă solidă în derularea de proiecte regionale, care se traduc până la urmă în creşterea productivităţii firmelor şi în crearea de locuri de muncă, în folosul cetăţenilor regiunii”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE), unul dintre cele şapte programe operaţionale implementate în ţara noastră, se doreşte încurajarea creşterii productivităţii întreprinderilor româneşti pentru reducerea decalajelor faţă de nivelul Uniunii Europene. POS CCE are 5 axe prioritare, fiecare axă fiind împărţită în domenii majore de intervenţie, care, la rândul lor, cuprind operaţiuni specifice de implementare a obiectivelor axei prioritare şi, implicit, a programului în ansamblu. Pe viitor, pentru perioada de programare 2014–2020, se are în vedere elaborarea, în colaborare cu peste 250 de asociaţii profesionale şi patronale, companii şi alte entităţi industriale, a Documentului de Politica industrială (Strategia de Reindustrializare a României), care este unul din documentele ce vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a României în perioada 2014-2020.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...