Actualitate, Stiri

ADR Centru a demarat procesul de contractare a proiectelor destinate accesului la internet de mare viteză

ADR Centru a devenit, începând cu data de 27 martie 2014, Organism Intermediar pentru implementarea Operaţiunii 311 – Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe din cadrul Axei Prioritare 3 ”Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. În aceste condiţii, la ADR Centru a demarat procesul de contractare a proiectelor, la sediul din Alba Iulia al Agenţiei fiind semnate primele contracte de finanţare din acest domeniu.

Operaţiunea 3.1.1 – Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe este acea componentă a Axei Prioritare 3 a POSCCE care finanţează pentru IMM şi ONG conectarea la internet de mare viteză şi achiziţia de calculatoare, servere, imprimante şi echipamente multifuncţionale. De asemenea, beneficiarii vor trebui să utilizeze soluţii de semnătură electronică şi vor primi sprijin pentru a se prezenţa online prin intermediul unui site interactiv. Valoarea maximă a finanţării nerambursabile nu poate depăşi 100.000 lei, iar contribuţia proprie a beneficiarilor este de 10% pentru IMM şi de 5% pentru ONG.

În data de 3 iunie 2014 au fost semnate primele 12 contracte, în valoare de peste 1 milion lei, pentru sprijinirea beneficiarilor IMM şi ONG din Regiunea Centru să acceseze legături broadband şi să beneficieze de servicii IT conexe, prin Operaţiunea 3.1.1. a POS CCE. Prin intermediul acestei operaţiuni, beneficiarii de fonduri nerambursabile se vor conecta la internet de mare viteză sau îşi vor îmbunătăţi conexiunile existente, având şi posibilitatea de achiziţiona soluţii de semnătură electronică, sau domenii de internet ”.ro”. Proiectele contractate vizează şi construirea de site-uri web dinamice, achiziţia de echipamente IT (staţii de lucru, imprimante, multifuncţionale, routere, servere) precum şi a soft-ware-ului necesar (sisteme de operare, pachete de programe de tip ”office” şi antivirus).

”ADR Centru este singurul partener de nivel regional cu care beneficiarii pot colabora pentru implementarea cu succes a proiectelor privind conexiunea lor la internet şi la dezvoltarea platformelor IT. Agenţia este conştientă de rolul asumat în dezvoltarea Regiunii Centru şi îşi exercită acest rol inclusiv în realizarea atribuţiilor delegate prin acordarea de sprijin tuturor beneficiarilor în procesul de implementare a proiectelor. Astfel, vom contribui direct la creşterea accesului la internet de mare viteză, nu numai prin finanţarea costurilor de conexiune şi abonament, ci şi prin achiziţia de echipamente capabile să utilizeze facilităţile oferite de noile conexiuni”, a declarat, după semnarea primelor contracte pe acest domeniu, Simion Creţu, director general ADR Centru.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...