Actualitate

Administratorul unei firme din Alba Iulia este cercetat pentru evaziune fiscală

foto: ziarulceahlaul.ro
foto: ziarulceahlaul.ro

Administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia care are ca obiect de activitate comercializarea de material lemnos, este cercetat pentru evaziune fiscală. Cu ocazia unui control, poliţiştii au aplicat o amendă în valoare de 14.500 lei şi au confiscat valoric cantitatea de 126,48 mc cherestea.

Poliţiştii Serviciilor de Ordine Publică şi Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună specialişti din cadrul  Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi ai Inspectoratului Silvic şi de Vânătoare Alba, au continuat activităţile pe prevenire şi combatere a faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, în cadrul Planului de acţiune „Scutul Pădurii”.

Astfel, cu ocazia unui control efectuat în cursul zilei de ieri, 09.09.2013, la o societate comercială din Alba Iulia care are ca şi obiect de activitate comercializarea de material lemnos, s-a constatat că administratorul societăţii, P.M.V., de 52 de ani, din Alba Iulia, nu a utilizat sistemul informaţional SUMAL şi a primit material lemnos (cherestea rășinoase), cu un volum de 126,84 metri cubi, cu aviz de însoțire din care nu rezultă provenienţa legală.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 si H.G. 996/2008, cu amendă în valoare totală de 14.500 lei precum și măsura complementară de confiscare valorică a cantităţii de 126,48 mc cherestea, în valoare de 55.133 lei.

Cu ocazia controlului s-a stabilit că societatea comercială a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma de 8.948 lei, prin reţinerea şi revărsarea cu intenţie a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Faţă de administratorul societăţii, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art.6 din Legea  241/2005, precum şi în vederea recuperării prejudiciului.

Tot în cursul zilei de ieri, 09 septembrie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Horea  l-au identificat pe G.I., de 58 de ani, din comuna Poieni, judeţul Cluj, care în cursul zilei de 07.09.2013 a tăiat şi sustras din pădurea aparţinând Primăriei Comunei Horea, 9 arbori esență rășinoasă, din specia molid, nemarcaţi și fără aprobarea organelor silvice.

Materialul lemnos, în valoare de 924 lei a fost transportat la domiciliul făptuitorului şi vândut.

Față de G.I. cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,tăiere ilegal şi furt de arbori.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...