Actualitate, Evenimente, Stiri

Administraţia locală vrea să impună taxă pe parcare în Cetatea Alba Carolina. Proiectul se află în consultare publică

Administraţia locală din Alba Iulia doreşte să impună reguli stricte în ceea ce priveşte parcările în Cetatea Alba Carolina. Astfel, vizitatorii vor trebui să achite o taxă de 2 lei pe oră, iar albaiulienii vor putea să achiziţioneze un card de acces, valabil un an, contra sumei de 30 de lei. Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică până în data de 25 iulie.

Potrivit proiectului de hotărâre, prin această modalitate de acces a autovehiculelor se doreşte deţinerea controlului asupra fluxului de maşini şi gestionarea traficului în parcările amenajate, atât în partea de vest a Cetăţii Alba Carolina, cât şi în interiorul acesteia.

Regulamentu prevede că au acces în Cetatea Alba Carolina doar autovehiculele cu masa maximă totală autorizată sub 3,5 tone, accesul se face doar prin sistemul de bariere montate pe strada Unirii, unde există şi o unitate prevăzută cu un dispozitiv de eliberare tichet cu cod de bare, ce funcţionează 24 de ore din 24.

Excepţie fac doar autovehiculele Primăriei, ale Poliţiei Locale, IPJ, IJJ, ISU, dar şi ambulanţele.

Proiectul de hotărâre va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni. Până atunci, sugestiile şi observaţiile se pot depune în scris la sediul Primăriei Alba Iulia, str. Calea Moţilor, nr. 5A, la Registratură.

Toate prevederile proiectului de hotărâre pot fi găsite aici.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...