Actualitate, Evenimente, Stiri

Activităţi educative pentru elevi din Alba. Vara aceasta copilul tău poate deveni un „junior ranger”

Spaţiile RYMA din Cetate vor găzdui prima întâlnire a viitorilor Junior Rangers din Alba Iulia. Obiectivul stabilit este formarea unui grup de 25 de copii cu vârste cuprinse între 5-11 ani care să fie educaţi în spiritul ecologic şi al dragostei pentru natura prin drumeţii şi activităţi nonformale care ţin de punerea în valoare a ariilor naturale protejate din judeţul Alba. Întâlnirea va avea loc astăzi, 27 iunie, la ora 17:00, la RYMA.

Pe parcursul verii se vor organiza 4 excursii GRATUITE cu copiii (în limita locurilor disponibile), la Râpa Roşie, Rimetea, Valea Frumoasei şi Ampoiţa. Copiii vor fi însoţiţi de animatori pentru natură dar pot veni şi însoţiţi de părinţi. O dată la două săptămâni la RYMA vor avea loc întâlniri cu  animatori pentru natură şi ghizi montani alături de care copiii se vor juca inteligent, vor învăţa şi îşi vor cultiva dragostea pentru natură şi drumeţii.

Obiectivele proiectului sunt educarea și creșterea implicării tinerilor din şcoli în activităţi de tip Junior Rangers şi în acţiuni de voluntariat; integrarea unor cursuri de educaţie ecologică în cadrul şcolii de vară „Aventura din Cetate” care va avea loc vara aceasta la RYMA; realizarea unui birou de reprezentare şi recrutare de voluntari şi membrii a ONG-urilor partenere, a unui punct informare ecoturistică şi a unei expoziţii cu itinerarii turistice prin implicarea partenerilor proiectului; colaborarea cu instituții şi organizații care doresc să realizeze tabere şi programe educative pentru copii și tineri prin valorificarea infrastructurii turistice existente la RYMA:camping, hostel, infopoint, galerie de artă şi a informaţiilor şi serviciilor furnizate de Asociaţia RYMA cu suportul partenerilor din proiect.

Asociaţia RYMA va înfiinţa acest club în cadrul proiectului „Promovarea ariilor naturale protejate din Judeţul Alba prin activităţi de informare şi de tip Junior Ranger” finanţat prin programul Spaţii Verzi de către Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România. Partenerii proiectului sunt Asociaţiile Trăscău Corp, Ecouri Verzi, Albamont şi Consiliul Judeţean Alba.

Pentru înscrieri trimiteţi un mail la juniorrangers.alba@gmail.com sau puteţi să vă prezentaţi astăzi, la ora 17:00, la RYMA.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 iunie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...