Actualitate, Stiri

Activităţi dedicate “Săptămânii Naționale a Tineretului, 2-9 mai 2014”, la Casa de Cultură a Studenţilor

CCSÎn cadrul “Săptămânii Naționale a Tineretului, 2-9 mai 2014”, organizată sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia a fost organizator și gazdă pentru o serie de evenimente destinate tinerilor și comunității.

Astfel vineri, 2 mai, a avut loc o masă rotundă în cadrul căreia au fost dezbătute, împreună cu reprezentanții Grupului Skepsis, probleme care țin de viața culturală a municipiului și modul în care grupul de teatru, studenții și instituția de cultură pot promova pe mai departe acte artistice de calitate.

Ziua de marți, 6 mai, a debutat cu un târg de joburi pentru tineri, în cadrul căruia tinerii interesați s-au putut întâlni cu potențiali angajatori și discuta despre perspectivele lor de carieră în cadrul unor companii locale.

A doua parte a zilei de marți a cuprins dezbaterea “Tinerii Europei – șansele tinerilor în Uniunea Europeană de astăzi”, dezbatere care a fost moderată de lector univ. dr. Ionela Gavrilă – Paven, de la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia și la care cei câțiva zeci de studenți și liceeni participanți au generat o discuție vie pe marginea temei abordate. Dezbaterea a fost urmată de workshop-ul “Voluntariat și antreprenoriat pentru tineri”, în cadrul căruia participanții au putut afla repere importante despre situațiile de voluntar sau antreprenor în care se pot afla tinerii, oportunități și provocări, toate bogat ilustrate multimedia, ceea ce a condus la un workshop interactiv, atractiv și antrenant pentru toți cei prezenți. Pentru implicarea lor și interesul real pentru temele dezbătute, participanții au primit la sfârșitul evenimentului diplome din partea organizatorilor.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...