Actualitate, Educatie

Activităţi artistice organizate de Centrul de Cultură Augustin Bena, în săptămâna „Şcoala altfel”

picturaÎn cadrul proiectului „Şcoala altfel” Centrul de Cultură Augustin Bena Alba derulează o serie de activităţi în parteneriat cu unităţi de învăţământ din judeţul Alba.

Miercuri, 9 aprilie 2014, cursanţii claselor de canto muzică uşoară şi chitara, în parteneriat cu clasele similare de la Şcoală populară de arte din Cluj au prezentat în faţa elevilor momente muzicale menite să le dezvolte acestora gustul pentru studiul muzicii uşoare dar şi pentru studiul muzicii în cadrul claselor de instrumente cu corzi.

Joi, 10 aprilie 2014, este rândul micuţilor de la Grădiniţa Dumbrava Minunată din Alba Iulia să se familiarizeze cu meşteşugurile populare. În acest sens ei vor face o vizită la clasa de olari din Sebeşel, clasa înfiinţată de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba în anul 2013, în parteneriat cu Asociaţia „Fiii satului Sebeşel” şi cu Primăria comunei Săsciori. Aici micuţii vizitatori vor avea prilejul să modeleze lutul sau să lucreze la roata olarului împreună cu cursanţii clasei de meşteşuguri tradiţionale.

Vineri, 11 aprilie 2014, elevii pasionaţi de pictură de icoane din tot judeţul Alba vor participa la atelierele de pictură organizate în cadrul Salonului judeţean de icoane şi obiecte de Paşti ce se va deschide începând cu orele 12 în incinta mall-ului din Alba Iulia.

Partenerii evenimentelor sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Arhiepiscopia ortodoxă de Alba Iulia şi Palatul copiilor Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...