Actualitate, Locale, Stiri Aiud, Stiri Blaj

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor din Aiud și Blaj Au fost legitimate 192 de persoane si controlate 155 de autovehicule.

Polițiștii din Aiud și Blaj au acționat, cu efective suplimentare, pentru creșterea gradului de siguranță publică în localitățile arondate acestor subunități de poliție. Au fost reținute 5 persoane și au fost aplicate peste 100 de amenzi.

La data de 5 septembrie 2019, polițiștii din cadrul Polițiilor Municipale Aiud și Blaj împreună cu polițiștii secțiilor de poliție rurală subordonate, sprijiniți de polițiști de investigare a criminalității economice, acțiuni speciale și rutieră, din cadrul IPJ Alba, au organizat acțiuni care au vizat creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea accidentelor de circulație.

Au fost controlate 155 de autovehicule, au fost legitimate 192 de persoane, puse în aplicare 5 mandate de aducere și a fost constatat, în flagrant delict, un furt.

De asemenea, poliţiştii au luat măsura reținerii față de 5 persoane cercetate pentru fapte de lovire, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 101 sancţiuni, în valoare totală de 11.750 lei, din care 79 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 11 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au reținut 4 permise de conducere, din care 3 pentru alcool și au retras un certificat de înmatriculare.

Exemple:

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au luat măsura reținerii față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 52 de ani, din Silivaș, comuna Hopârta, care sunt cercetați pentru fapte de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, săvârșite în seara zilei de 27 august, în apropierea unui local public din localitatea Silivaș.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, pe fondul consumului de alcool și al unei posibile datorii nerestituită la timp, ar fi agresat și amenințat 5 persoane și ar fi tulburat liniștea publică.

Alături de cele 4 persoane reținute, în scandal a mai fost implicat și un minor de 16 ani, care este cercetat, în stare de libertate, pentru aceleași fapte.

În cursul zilei de azi, 6 septembrie, cei 4 reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud l-au depistat, în flagrant delict, pe un tânăr de 18 ani, din Teiuș, care a sustras telefonul mobil al unei femei.

Se pare că, în dimineața zilei de 5 septembrie, tânărul ar fi profitat de faptul că angajata unei instituții de învățământ din Aiud și-a lăsat telefonul mobil nesupravegheat, pe biroul său și i l-a sustras.

Polițiștii au recuperat telefonul și i l-au restituit păgubitei, iar față de tânărul prins în flagrant au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii din Blaj l-au reținut pe un tânăr de 20 de ani, din Blaj, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de miercuri, 4 septembrie, în timp ce se afla pe strada Morii din Blaj, l-ar fi agresat pe un bărbat de 29 de ani, iar ulterior ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței acestuia, cu scopul de a-l agresa, în continuare.

În cursul zilei de azi, 6 septembrie, bărbatul va fi prezentat în fața magistraților din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 septembrie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...