Actualitate

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ABSENTEISMULUI ȘCOLAR ȘI CREȘTEREA SIGURANȚEI ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Polițiștii din Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Elevi din Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni și Galda de Jos au discutat cu polițiștii despre prevenirea victimizării din infracțiuni dar și despre consecințele absenteismului și abandonului școlar.

În perioada 04 – 12 ianuarie 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară și polițiștii de la proximitate au desfășurat activităţi informativ – preventive la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, la Liceul Tehnologic din Sebeș precum și la Școala cu Clasele I – VIII ”Nicolae Drăgan” Galda de Jos.

Elevii au fost provocaţi la dezbateri care au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului şi consumului de droguri precum și modalităţile de prevenire a victimizării prin bulliyng.

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, polițiștii au realizat acțiuni de control în teren, toate pe raza municipiului Alba Iulia, ocazie cu care au identificat 4 tineri care ar fi trebuit să fie la cursuri.

Polițiștii s-au deplasat la locuințele unor elevi care obișnuiesc să absenteze nejustificat de la cursuri, iar părinții sau tutorii acestora au fost informați cu privire la obligativitatea frecventării cursurilor de către minori și necesitatea respectării prevederilor legale.

Acțiunile de prevenire a absenteismului școlar vor continua.

The post ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ABSENTEISMULUI ȘCOLAR ȘI CREȘTEREA SIGURANȚEI ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT appeared first on albapesurse.

Polițiștii din Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Elevi din Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni și Galda…
The post ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ABSENTEISMULUI ȘCOLAR ȘI CREȘTEREA SIGURANȚEI ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 ianuarie 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...