Locale, Stiri, Stiri Blaj

Acţiuni de combatere a braconajului piscicol, organizată de poliţiştii din Crăciunelu de Jos și Mihalț

La data de 1 iunie 2020, poliţiştii din Crăciunelu de Jos și Mihalț au organizat o acţiune de verificare a modului în cere sunt respectate prevederile legale privind pescuitul.

Cu ocazia acestei acţiuni, față de 4 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 600 de lei, au confiscat 5,1 kilograme de pește și unelte de pescuit.

De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune.

Exemplu:

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul.

La data de 01 iunie 2020, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce desfășurau activități de prevenire și combatere a pescuitului ilegal au efectuat un control, pe râul Mureș, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat de 47 de ani, din Crăciunelul de Jos, în timp ce pescuia, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iunie 2020

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...