Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Acțiune organizată de IPJ Alba pentru depistarea șoferilor care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a drogurilor

Inspectoratul de Poliție Județean Alba anunță că, în perioada 3 – 9 iulie, polițiștii din județ acționează în cadrul Planului de acțiune TISPOL ALCOHOL AND DRUGS, în conformitate cu calendarul european al polițiilor rutiere.

În această perioadă, vor fi intensificate controalele în trafic, cu scopul conștientizării conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun și îi expun și pe ceilalți participanți la trafic, dacă conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Șoferii trebuie să ia în considerare că dacă beau alcool înseamnă diminuarea capacităților senzoriale și motrice.

Un om treaz (cu simțuri agere și odihnit) are un timp de reacție de circa o secundă atunci când vrea să frâneze, în vreme ce, în cazul unui șofer care a consumat alcool, acest timp crește.

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 iunie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...