Actualitate

Acţiune de verificate a transportatorilor de mărfuri şi persoane

foto: botosaninecenzurat.ro
foto: botosaninecenzurat.ro

În conformitate cu Planul de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa  TISPOL TRUCK  & BUS, în perioada 22-28.07.2013, poliţiştii rutieri din Alba, au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune de verificare a vehiculelor destinate transportului rutier public de mărfuri și persoane.

Scopul acţiunii a fost reducerea victimizării din accidente rutiere și combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii acestor categorii de autovehicule.

În această perioadă, poliţiştii au verificat 642 de autovehicule de transport marfă şi au constatat 206 abateri contravenţionale pentru care au aplicat amenzi în valoare de 70.960 lei (70 pentru neportul centurii de siguranță,  21 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 17 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 16, pentru lipsa documentelor, 5 pentru neasigurarea încărcăturii, 2 pentru consum de alcool, 2 pentru depăşire neregulamentară şi 73 pentru alte abateri constatate).

Totodată au fost reţinute 5 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare  şi au fost constatate două infracțiuni.

În ceea ce priveşte transportul de persoane, în perioada 22 – 28.07.2013, poliţiştii au oprit şi verificat 343 de autovehicule destinate acestui tip de transport iar pentru abateri constatate au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12. 840 lei (7 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 33 pentru neportul centurii de siguranţă, una pentru depăşire neregulamentară, 3 pentru lipsa documentelor şi 31 pentru alte abateri constatate).

Au fost reţinute un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...