Actualitate

Acţiune de prevenire a evaziunii fiscale, înainte de Paşte. Poliţiştii au dat amenzi de peste 40.000 lei într-o singură zi

foto: crimetime.ro
foto: crimetime.ro

Poliţiştii judeţului Alba au început acţiunile preventive şi de asigurare a unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Floriilor, Paştelui Ortodox şi Catolic.

Aceste acţiuni se vor desfăşura în perioada 01.04 –19.04.2014, pe raza întregului judeţ şi vizează în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de comercianţii care desfășoară activităţi de comercializare a mărfurilor, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Pentru buna desfăşurare a tuturor activităţilor, poliţiştii din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor fi sprijiniţi de efective de poliţie din cadrul  structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Aba, precum şi de reprezentanţi ai Direcția Regională Antifraude Fiscale, D.S.V., Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, R.A.R., Direcția Silvică, I.S.T.C.R.V., I.S.T.C.R., etc..

Este cunoscut faptul că în perioada premergătoare acestor sărbători religioase se înregistrează un flux mare de activităţi comerciale, atât în rândul agenţilor economici, cât şi printre cetăţenii care se pregătesc pentru celebrarea  Floriilor sau Paştilor. Astfel, poliţiştii vor acţiona în consecinţă, urmărind verificarea agenţilor economici care desfăşoară activități comerciale cu produse specifice perioadei, combaterea activităţilor comerciale ilegale din domeniul comercializării alcoolului şi produselor alcoolice.

Ieri, 01.04.2014, poliţiştii au verificat 7 de agenţi economici i 249 de mijloace de transport  fiind constatate 17 infracţiuni, din care 7 de evaziune fiscală. Totodată au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, din care 185 la regimul circulaţiei rutiere, 9 la Legea 61/1991, 11 la Legea 12/1990, restul constituind alte abateri de la normele legale. Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la suma e 42.235 lei.

Totodată, dat fiind numărul mare de cetăţeni care vor efectua deplasări cu mijloace auto pe drumurile judeţului, poliţiştii rutieri vor lua toate măsurile necesare şi vor acţiona în consecinţă pentru reducerea riscului rutier şi desfăşurarea în condiţii optime a circulaţiei rutiere.

În aceeaşi măsură poliţiştii vor acţiona şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise cu violenţă, în special asupra persoanelor cu risc ridicat de victimizare, în scopul sustragerii de bunuri şi valori,  prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise asupra transporturilor de valori monetare, dar şi în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea furturilor ce se comit în locurile aglomerate (pieţe, târguri oboare, staţii CFR, autogări, etc.).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...