Actualitate

Acţiune de menţinere a climatului de siguranţă civică în Ocna Mureş şi localităţile limitrofe

foto: adiochisinau.md
foto: adiochisinau.md

În data de 26.07.2013, pe raza oraşului Ocna Mureş precum şi a localităţilor din raza de competenţă a Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, Inspectoratul de Poliţie Alba a organizat o acţiune cu efective mărite, ce a avut drept scop menţinerea climatului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea infarcţiunilor precum şi prevenirea accidentelor rutiere.

La acţiune au participat 47 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţiei rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Poliţiştii au efectuat controlale la 33 de societăţi comerciale, au verificat 194 de autovehicule, au legitimat 102 persoane, au condus la sediul poliţiei 77 şi au depistat 7 persoane suspecte de comiterea de infarcţiuni.

Totodată au fost constatate 98 de abateri contravenţionale, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare de 15.880 lei, din care două la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de tulburare a ordinii publice, 6 la Legea 12/1990 privind comerţul, 3 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electoronice fiscale, 9 la O.U.G. 87 din 2005 privind evidenţa persoanei, 76 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 la O.G. 37/2007 privind timpii de conducere şi odihnă a conducătorilor auto.

Valoare bunurilor confiscate în cadrul acestei acţiuni, este de 4.990 lei.

De exemplu, cu ocazia controlului efectuat în piaţa din Ocna Mureş, de la unul dintre comercianţi, poliţiştii de investigare a fraudelor au confiscat, în vederea continuării cercetărilor, articole vestimentare, în valoare de 2.850, care purtau însemnele unei cunoscute mărci internaţionale şi despre care există suspiciunea că sunt false.

Faţă de comerciant au fost întocmite actele premergătoare cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”  , faptă prevăzută şi pedepsită de   art.90  al.1.lit. b din Legea nr.84/1998 privind mărcile şi indicațiile geografice.

De asemenea, poliţiştii au identificat şi au întocmit acte premergătoare cercetării, faţă de un bărbat şi o femeie, suspecţi de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, faptă prin care au cauzat un prejudiciu în valoare de peste 2.000 de lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în perioada 24 – 26.07.2013, A.E.M., de 37 de ani, din Ocna Mureş, împreună cu Z.C., de 61 de ani, din comuna Unirea, au sustras din incinta unei societăţi comerciale din comuna Unirea, 60 de profile metalice.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit societăţii comerciale păgubite.

Cu ocazia aceleiaşi acţiuni au fost identificaţi alţi doi suspecţi de comiterea de furturi de produse agricole de pe câmp şi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de prostituţie şi proxenetism faţă de   T.A.M.D., o tânără de 22 de ani din Comuna Cătina, Judeţul Cluj respectiv R.A., un bărbat de 29 de ani din comuna Fărău, judeţul Alba.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în cursul lunii iulie 2013, în repetate rânduri, bărbatul a înlesnit practicarea prostituţiei pe raza comunei Fărău, de către tânăra de 22 de ani iar sumele obţinute de aceasta şi le-a însuşit.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...