Locale, Stiri, Stiri Apuseni

Acţiune cu efective suplimentare a polițiștilor la Baia de Arieş, Lupşa, Sălciua, Poşaga şi Ocoliş

La data de 11 martie 2020, polițiștii din Baia de Arieş şi cei ai posturilor de poliţie Lupşa, Sălciua, Poşaga şi Ocoliş, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, precum și de polițiști din Abrud și specialiști silvici, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza de competenţă, care a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 75 de persoane şi controlate 65 de autovehicule și 4 unități economice. Polițiștii au constatat, în flagrant, două infracțiuni şi au identificat 10 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

Totodată, au fost constatate 41 de abateri de natură contravențională, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 7.090 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 33 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, una la Legea 12/1990 privind comerţul, două la Legea 171/2010 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar restul la alte acte normative.

Exemple:

Polițiștii au întocmit dosare penale față de 3 persoane, de 51, 52 și 30 de ani, din Baia de Arieș, care sunt bănuite de înșelăciune.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că nu și-ar fi declarat veniturile reale, pentru a putea beneficia de ajutorul social oferit de stat, prin instituțiile specializate.

Cercetările sunt continuate.

La data de 11 martie 2020, polițiștii de investigații criminale din Baia de Arieș au identificat un tânăr de 28 de ani, din oraș, ca bănuit de săvârşirea unui furt din locuință.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în noaptea de 03/04 noiembrie 2019, ar fi escaladat peretele unui imobil din localitatea Lupșa, iar din balcon ar fi pătruns în interior și ar fi sustras suma de 7.500 de lei.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Tot ieri, 11 martie, în jurul orei 12.45, polițiștii din Sălciua l-au depistat pe un tânăr de 21 ani, din comuna Poșaga, în timp ce conducea un motoscuter neînmatriculat pe raza comunei, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față tânăr, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 martie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...