ALBA ALBA
Actualitate, Comunicate, International, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Acțiune comună a polițiștilor din cadrul IGPR și a omologilor lor din spațiul Uniunii Europene

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 2 – 9 noiembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 401 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

În intervalul menționat mai sus, poliţiştii români au pus în aplicare 32 de mandate europene de arestare, au depistat 73 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 90 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente și au fost găsite 58 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

În plus, 299 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 39 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 21 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 17 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 16 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 19 documente semnalate de România.

Distribuie Acum

12 noiembrie 2018

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...